x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari cei mai delicioși papanași

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari cei mai delicioși papanași

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2025   •   19:30
Sfaturi în bucătărie. Cum prepari cei mai delicioși papanași

Papanașii reprezintă una dintre vedetele bucătăriei tradiționale românești și ne aduc aminte de copilăria la bunici.

Aceștia se prepară dintr-un aluat fraged cu brânză de vaci, adăugându-se smântână și dulceață. 

Rețetă de papanași 

Există câteva secrete de care trebuie să ții cont să nu iasă tari sau prea moi în interior și este important și modul în care îi prăjești.

Ingrediente
300 de grame de făină
2 ouă
10 grame de zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
300 de grame de brânză de vaci
o jumătate de linguriță de sare
dulceață de afine, vișine

Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător în care se amestecă brânza, sarea și coaja de lămâie. Separat se bat ouăle și se adaugă apoi în compoziție. Pasul următor este să cerni făina cu praful de copt și să le adaugi în castronul cu compoziția pentru aluat. Se frământă bine până când compoziția e omogenă, iar mai apoi se formează papașanii. Se fac în formă de bilă și formă de gogoașă, astfel încât bila să fie pusă deasupra gogoșii, la fel ca în imagine.

Se prăjesc la foc mic, astfel încât să se pătrundă în interior. După ce sunt suficient de gătiți, se scot și se scurg, iar mai apoi se decorează cu smîntână de gătit, îndulcită cu zahăr pudră, și cu dulceață. Prima dată se spune dulceața în gogoașă, se așează bila deasupra și se pune smântâna îndulcită și topping de fructe, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: retete papanasi