Rețetă de sarmale în foi de ceapă
Ingrediente pentru 30 de sarmale
-
4 cepe mari
-
200 g orez
-
200 g carne tocată (mix vită-porc)
-
1 ardei roșu
-
1 legătură pătrunjel
-
1 ceapă medie
-
3 căței usturoi
-
1 morcov
-
2 linguri pastă de tomate
-
500 ml sos de roșii
-
Sare, piper, ulei
Mod de preparare
Curăță și crestează cepele mari, fierbe-le 20 minute în apă sărată. Desface foile cu grijă.
Toacă mărunt morcov, ceapă, ardei, usturoi, pătrunjel. Amestecă cu carne, orez spălat, pastă de tomate, sare și piper.
Umple foile de ceapă cu o lingură de compoziție, rulează strâns.
Așază în tavă unsă, toarnă sos de roșii și apă, acoperă cu hârtie de copt.
Coace 60-70 minute la 180°C. Servește cald, presărat cu pătrunjel, potrivit a1.ro.
Rezultatul: sarmale suculente, cu aromă intensă de ceapă caramelizată, perfecte pentru a ieși din anonimat la masa de Crăciun.


