x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Chifteluţe

REŢETA ZILEI: Chifteluţe

20 Dec 2016   •   20:30
REŢETA ZILEI: Chifteluţe
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente:

500 g carne tocată (amestec de carne de porc şi vită), doi cartofi, 2 ouă, 3 căţei usturoi, un morcov, 200 g făină, o ceapă, o legătură de mărar, o felie de pâine, sare, piper

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa, usturoiul şi mărarul, iar morcovul şi cartofii se dau prin răzătoarea mică. Se înmoaie felia de pâine în apă, se scurge bine şi se va adăuga peste compoziţie. Se amestecă carnea tocată cu ouăle, legumele, sare, piper şi verdeaţa. Se omogenizează compoziţia şi apoi se începe formarea chifteluţelor. Se modelează după preferinţe, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul încins până când sunt gătite bine pe amebele părţi. Se servesc cu piure de cartofi şi salată de varză.

 

Încearcă şi:

REȚETA ZILEI: Coaste de porc marinate la grătar

 

Ficăţei de pui cu ceapă

 

REŢETA ZILEI: Paste penne carbonara cu dovlecei

×