Ingrediente: sfeclă roşie rotundă şi sare de mare
Mod de preparare: Se aleg rădăcini de sfeclă roşie care să nu fie fibroase, se curăţă de coajă şi se taie rondele foarte subţiri. Se aşează feliile în tavă cu hârtie de copt şi se presară cu sare de mare.
Se introduc câte două tăvi deodată în cuptor, la 180 grade Celsius şi se lasă 15-20 minute. După acest timp vor fi uşor uscate, iar centrul trebuie să fie făcut. Se scot chipsurile într-un bol larg pe măsură ce se face fiecare tavă.
După ce s-au copt toate, se aşează din nou chipsurile în tăvi. Se scade temperatura la 130 grade Celsius şi se lasă încă 10 minute, până chipsurile se deshidratează şi mai mult şi devin crocante.
Se scot tăvile şi se lasă chipsurile să se răcească, pentru că se vor face şi mai crocante. Abia după ce se răcesc complet se scot din tavă. (e-retete.ro)