x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Ciorbă de pui a la grec cu usturoi

Rețeta zilei: Ciorbă de pui a la grec cu usturoi

25 Oct 2017   •   20:30
Rețeta zilei: Ciorbă de pui a la grec cu usturoi

Ingrediente

400 g piept de pui

300 g smântână

1 ceapă

2 morcovi

1 rădăcină pătrunjel

1 bucată ţelină mai mică

3 linguriţe orez

2 gălbenuşuri

2 căței de usturoi

zeama de la o lămâie

pătrunjel verde

sare

Mod de preparare

Se pune la fiert în 4 litri de apă pieptul de pui împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe. Se sărează și se lasă pe foc până se fierbe carnea. Se ia oala de pe foc, se aruncă ceapa și se taie carnea bucățele și se pune înapoi în supă. Se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul pisat şi orezul.

După ce orezul şi morcovii s-au fiert se pune zeama de lămâie. Se amestecă separat smântâna cu gălbenuşurile şi se adaugă treptat din zeama fierbinte până smântâna ajunge la temperatura supei, după care se tornă în oală. Se asezonează cu pătrunjel verde.Poftă bună!

 

×
Subiecte în articol: reteta