Ingrediente
4 buc cotlet porc
4 buc frunze de salvie
1 legatură cimbru proaspăt
ulei de măsline
2 căței usturoi
vin alb
500 ml smântână
piper negru
sare
2 foi de dafin
rozmarin proaspăt
Mod de preparare
Se spală și se usucă ierburile aromatice, apoi se mixează cu cei 2 căței de usturoi. Între timp, se încălzește o tigaie, în care se adaugă ulei de măsline. Se pun feliile de carne, se condimentează cu sare și piper și se presară cu ierburile aromatice tocate, apoi se rumenesc, pe ambele părți, la foc mediu, timp de 3 minute. Când friptura este gata se toarnă vinul, se dă focul mai tare, și se gătesc așa până când vinul se evaporă complet. La sfârșit, se toarnă smântâna peste carne într-o tavă și se introduce totul în cuptorul preîncalzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 10 minute. Se servesc calde. Poftă bună!