Ingrediente
200 g spanac
650 ml lapte vegetal
120 ml supă de legume
3 linguri ulei
½ ceapă tocată
2 căței de usturoi, pisați
75 g făină
½ linguriță sare
140 g pesmet
piper
ulei
Mod de preparare
Se fierbe spanacul, se clătește cu apă rece și se scurge.Se combină 400 ml lapte cu supa de legume și se dă la foc mic într-un vas, până se încălzește ușor. Într-o tigaie, se călește ceapa în puțin ulei, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, apoi se pune făina. Când începe să își schimbe culoarea, se încorporează treptat compoziția cu lapte, până la omogenizare. Se adaugă spanacul, sarea și piper, după gust. Se transferă pe o farfurie și se lasă la răcit la temperatura camerei. Se acoperă cu o folie, apoi se dă la frigider 2 ore. Se toarnă restul de lapte într-un bol, iar în altul se pune pesmetul. Se ia o linguriță din umplutura de la rece, se modelează în formă de crochetă, apoi se dă prin pesmet, lapte și pesmet. Crochetele se rumenesc în tigaie. Se servesc calde.Poftă bună!