Ingrediente
pentru sos
200 g sos de roșii
2 căței de usturoi
pătrunjel
oregano
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
pentru crochete
2 bile mai mari de mozzarella
200 g pesmet
½ linguriță pudră de usturoi
pătrunjel uscat
sare
2 ouă
100 g făină
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru sos, se toacă cățeii de usturoi și se rumenesc în ulei, apoi se adaugă sosul de roșii, pătrunjelul, oregano, sare și piper, după gust. Se amestecă și se lasă 2-3 minute să fiarbă la foc mic, pentru a se amesteca aromele.
Pentru crochete, se amestecă pesmetul cu pudra de usturoi, pătrunjelul și sarea.
Se bat ouăle și se pune într-un vas făina. Bilele de mozzarella se feliază și se trec prin făină, apoi prin ou, prin pesmet, apoi din nou prin făină, ou și pesmet. Se rumenesc în ulei apoi se scot pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Se servesc calde cu sos marinara. Poftă bună!
Sursa http://www.spainonafork.com