x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine”

Rețeta zilei de miercuri. Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine”

10 Iun 2015   •   09:01
Rețeta zilei de miercuri. Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine”

 Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine”, „alintându-l” și, în același timp, relevând superbul arc în timp și spațiu între ciobanii din Carpați și păstorii din Alpi.

Și unii și alții folosesc brânzeturi (de mai mutle tipuri) în rețetele lor și, după cum se va vedea, pentru a lega și mai bine preparatul, apelează la alcooluri - elvețienii, de exemplu, la un vin frizant, în vreme ce românii pun un țoi de rachiu în balmoșul lor de la stână.

Te-ar putea interesa și  
Rețeta zilei de luni. Pâine mănăstirească

.Respectând regulile oricărui fondue din Alpi, şi balmoşul ciobanilor din Muscel se face din trei feluri de brânză. Mai precis, din brânză de burduf, telemea de oaie proaspătă şi urdă grasă de oaie, căreia i se mai adaugă şi ceva unt de oaie, ingredient pe care, din păcate, nu-l găsim decât la stână sau, cel mult, în locurile unde ciobanii îşi desfac produsele.
Se face mai întâi un cir................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR



×
Subiecte în articol: balmos mamaliga retete traditionale