Ingrediente: 800 gr căpşuni, 3 banane, 2 linguri suc de lămâie, 350 gr zahăr
Mod de preparare: Se spală bine căpşunile şi se presară cu zahăr. Se acoperă vasul cu folie de plastic şi se lasă să stea 12 ore. După acest timp, căpşunile vor fi acoperite cu suc. Se strecoară sucul de pe căpşuni şi se pune la fiert într-o oală mare. Se fierbe siropul timp de 10 minute. Se strivesc căpşunile împreună cu bananele, se toarnă piureul de fructe în sirop împreună cu sucul de lămâie şi se fierbe la foc mediu încă 15 minute. Amestecaţi des.
Spălaţi un borcan de 600 ml, uscaţi-l şi băgaţi-l în cuptorul încins la 200C cam 20 de minute, pentru a se steriliza.
Când gemul este legat, daţi la foc mic. Turnaţi gemul în borcan, puneţi capacul şi lăsaţi borcanul cu fundul în sus 10 minute. Puneţi borcanul încă fierbinte sub plapumă şi lăsaţi să se răcească peste noapte.
Sursă: e-retete.ro