Ingrediente
70 g unt nesărat
50 g făină
800 ml lapte
1 foaie de dafin
800 g spanac
200 g brânză ricotta
nucşoară rasă
300 g foi de lasagna
100 g parmezan
sare
piper
Mod de preparare
Topeşti 50 g de unt într-o tigaie şi adaugi făina. Ţii pe foc 1-2 minute, apoi torni laptele şi amesteci până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi foaia de dafin şi fierbi la foc mic 5 minute. Tai codiţele spanacului şi îl sotezi în restul de unt, într-o tigaie acoperită. După ce îl căleşti, îl scurgi şi când s-a răcit suficient, îl storci bine, îl toci şi îl amesteci cu brânza ricotta, adaugi un polonic de sos alb şi razi nucşoara. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci. Într-o tavă de copt, aşezi un strat de foi de lasagna, unul de sos alb, amestecul de spanac şi brânză şi parmezanul ras. Repeţi şi termini cu un strat de foi de lasagna, peste care torni sos alb şi razi mai mult parmezan. Dai tava la cuptor 30 de minute. Poftă bună!