Ingrediente:
500 g brânză grasă de vaci
100 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă rasă de bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1 vârf de cuţit de sare
200 gr făină
300 g smântână
200 g dulceaţă
100 g zahăr pudră
500-700 ml ulei
Mod de preparare:
Cerneţi făina. Amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Se adaugă 200 g de făină şi coajă de lămâie. Trebuie să obţineţi un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie.
Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. În uleiul încins rumeniţi câte papanaşi şi căpăcelele pe ambele părţi, după care se scurg de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Papanaşii se servesc cu smântână şi cu dulceaţă.Poftă bună!