Ingrediente: 15 ardei iuţi uscaţi, 3-4 căţei usturoi,1 linguriţă seminţe chimen, 1 lingură boabe coriandru, ½ linguriţă sare, 5-6 linguri ulei măsline.
Mod de preparare: Se curăţă ardeii iuţi de seminţe şi cotoare. Folosiţi pentru această operaţie mănuşi. Se pun ardeii curăţaţi în apă fierbinte între 30 de minute şi o oră, să se înmoaie.
Se striveşte usturoiul cu un pic de sare pănâ devine pastă. Coriandrul şi chimenul se prăjesc într-o tigaie. Scuturaţi tigaia din când în când,pentru a nu se arde condimentele. Măcinaţi apoi condimentele în maşina de cafea.
Puneţi într-un blender mic aromele prăjite, usturoiul strivit, ardeii scurşi şi uscaţi şi restul de sare. Mixaţi până devine pastă.
Puneţi pasta într-un bol şi adăugaţi încet uleiul, amestecând până pasta devine fină. (e-retete.ro)