Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 250 gr paste scurte, 1 ceapă, 3 fileuri anşoa, 6 linguri passata, 3 linguri pinoli, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu apă şi sare. Se desface broccoli bucheţele mici. Se pune în apa care fierbe şi se lasă la fiert între 5 şi 8 minute până e fiert, dar nu moale. Se scoate din apă, se pune într-o strecurătoare şi se trece repede sub jet de apă rece.
În aceeaşi apă în care a fiert broccoli, se pun la fiert pastele. Într-o tigaie se încinge uleiul şi în el se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă fileurile de anşoa tocate şi se mai lasă 1 minut la prăjit.
Se adaugă passata, puţin piper şi 100 ml apă, din apa în care fierb pastele, şi se lasă la fiert la foc mic circa 10 minute. Dacă vi se pare că sosul este prea uscat, în timpul asta mai adăugaţi apă de pe paste.
Se adaugă pinoli şi se mai lasă la fiert.
În sos se pun pasele strecurate şi se amestecă. Se adaugă broccoli şi sare. (e-retete.ro)