Ingrediente:
400-450 g păstrăv, 1 ceapă tocată fin, 150 g broccoli, 4 fire de ceapă verde, 4 roșii cherry, 1 ceașcă cu vin alb sec, 1/2 ceașcă cu oțet de mere, 2-3 frunze de busuioc verde, oregano uscat, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 50 g unt, sare, piper alb
Mod de preparare:
Păstrăvul, împreună cu legumele se pun într-un vas, deasupra unei oale cu apă clocotită. Se pune busuiocul, oregano, sarea și piperul și se acoperă cu un capac, lăsând să fiarbă aproximativ 20 de minute. Între timp, se face sosul beurre blanc: într-o cratiță se pune la fiert ceapa tocată fin, vinul și oțetul alb.Se lasă să fiarbă, până mai scade și, imediat se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se amestecă continuu până se obține o compoziție cremoasă alb-gălbui. Pe o farfurie, albă, rotundă, întinsă se așează mai întâi legumele făcute la abur, peștele peste ele și sosul deasupra. Poftă bună!