x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Rață la cuptor cu sos de fructe de pădure

Rețeta zilei: Rață la cuptor cu sos de fructe de pădure

11 Dec 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Rață la cuptor cu sos de fructe de pădure

Ingrediente

1  rață

300 g fructe de pădure congelate

300 g ceapă galbenă

250 ml vin de masă roșu demidulce

250 ml vin de masă alb

450 g spanac la pungă

150 g unt

100 g morcovi

150 g zahăr

Mod de preparare

Se dă rața la cuptor cu vinul, ceapa și morcovii. Rața se lasă în cuptorul încins la 160 grade C timp de 4 ore, cu grija ca din când în când să fie stropită cu sosul care se obține în tavă. Spanacul se fierbe 5-10 minute în apă puțina, iar apoi se scurge. Ceapa și usturoiul se toacă, se călesc și se amestecă împreună cu spanacul. Imediat ce rața este gătită, se scurge și se strecoară sosul obținut. Într-o crăticioară se amestecă zahărul și fructele de pădure, se caramelizează, apoi se pune sosul obținut în tava unde s-a gătit rața. Se servește fierbinte cu garnitură de spanac. Poftă bună!

 

 

 

×