Ingrediente:
200 ml friscă lichidă
- 1 vârf sare
- 200 g făină
- 50 g unt
- 150 g smântână
- 4 buc ouă
- 140 g zahăr
- 10 g praf de copt
- 400 g afine
- 1 buc lămâie verde
- 100 ml lapte
Mod de preparare
Lamâia verde se spală cu apă fierbinte, se usucă, se razuiește fin și se stoarce zeama. Afinele se amestecă cu 50 g de zahăr și cu zeama de lămâie verde, se acoperă și se lasă la marinat. Se amestecă ouăle cu smântâna, restul de zahăr, untul, făina, praful de copt, sarea și laptele, obținându-se o compoziție fină. Se lasă 20 minute să se umfle. Se preîncălzește plita pentru vafe. Din compoziție se coc pe rând 8 vafe în formă de inimioare. Între timp se bate frisca spumă tare, se încorporează coaja de lamâie și zahărul vanilat. Vafele se servesc alături de afine. Poftă bună!
Citește pe Antena3.ro