x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei : Vinete cu sos picant de usturoi și feta

Rețeta zilei : Vinete cu sos picant de usturoi și feta

04 Sep 2017   •   20:30
Rețeta zilei :  Vinete cu sos picant de usturoi și feta

Ingrediente

Sos

1 cățel de usturoi
1-2 linguri zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
semințe de chimion, după gust
1 ceapă mică, tocată
boia, după gust
sare
piper

Pentru vinete

1 vânătă
3 linguri ulei
50 g brânză feta, mărunțită
2 linguri frunze tocate de mentă
2 linguri coriandru tocat
sare

Mod de preparare

Usturoiul se pisează bine și se amestecă cu celelalte ingrediente pentru sos, până când se obține o compoziție omogenă. Se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se spală vinetele, se taie rondele, se sărează și se lasă deoparte 20 de minute. Se clătesc sub un jet de apă rece, apoi se ung cu ulei și se condimentează, după gust. Se rumenesc pe grătar, 3-4 minute, pe fiecare parte și apoi se așează într-o farfurie întinsă. Se presară brânza feta pe deasupra și se asezonează cu mentă și coriandru. Se servesc cu sos. Poftă  bună!

 

×
Subiecte în articol: reteta