„Un sos balcanic” - il numeste Radu Anton Roman - neincercand sa-i afle radacinile adanci (desi o oarece indicatie da, dupa cum se va vedea mai departe), precizand de ce-l include in seria bucatelor romanesti: „foarte folosit candva in Romania, azi rar facut, si doar la Galati si la Braila, unde racii si grecii inca se mai intalnesc in numar corespunzator”.
Dar parca numai racii se mananca punandu-le scordolea alaturea? Reteta asta-i buna si pentru mese de post, pentru dezlegari la peste si pranzuri de frupt in cartea lui „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia), Radu Anton Roman da astfel reteta:
Află mai multe retete AICI
Ai trebuinta de: miezul de la 30 de nuci, miezul de la o franzela mica, un pahar de ulei, 1-3 linguri de otet (dupa gust), sare, piper (tot dupa gust), 6 catei de usturoi (vreti mai tare? puneti o capatana intreaga).
.......................
Citeste mai departe toate detaliile acestei RETETE ROMANESTI