x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cele mai bune rețete de ceaiuri pentru toamnă

Cele mai bune rețete de ceaiuri pentru toamnă

de Redacția Jurnalul    |    22 Sep 2023   •   21:15
Cele mai bune rețete de ceaiuri pentru toamnă
Sursa foto: Hepta

Culorile de toamnă și vremea care începe încet-încet să se răcească ne ademenesc să consumăm ceaiuri cu arome încântătoare și reconfortante.

Iată astfel 8 arome de ceaiuri potrivite pentru toamnă:

1. Ceai cald și condimentat

Ingrediente:

- 1 baton de scorțișoară

- 3 căni de apă

- 3-4 cuișoare

- 3-4 feliuțe subțiri de ghimbir proaspăt

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă scorțișoar[, cuișoare și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Strecoară ceaiul în cești și adaugă miere sau sirop de arțar, scrie dcnews.ro.

2. Ceai de măr și caramel

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr mare, tăiat felii subțiri

- 2 lingurițe de caramel topit

- Scobitori, pentru decor

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă feliile de măr în cești și toarnă ceaiul fierbinte. Adaugă câte o linguriță de caramel și amestecă ușor. Poți decora cu o bucată mică de măr înfiptă pe o scobitoare.

3. Ceai de dovleac condimentat 

Ingrediente:

- 1/2 cană de dovleac fiert și pasat

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 3 căni de apă fierbinte

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- O bucățică mică de vanilie (opțional)

- Miere sau îndulcitor după gust

Preparare:

Prepar[ ceaiul în apă fierbinte. Adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și bucățica de vanilie în cești. Toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente și amestecă bine. Îndulcește cu miere.

4. Ciocolată caldă

Ingrediente:

- 2 căni de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)

- 2 linguri de cacao pudră

- 2 lingurițe de zahăr brun

- O bucățică mică de vanilie

- O păstaie de scorțișoară (opțional)

- frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor

Preparare:

Încălzește laptele într-un ibric la foc mic. Adaugă cacao, zahăr, vanilia și păstaia de scorțișoară. Amestecă bine, până când cacao și zahărul se dizolvă complet. Toarnă în cești și adaugă o linguriță de frișcă și câteva bucățele de ciocolată deasupra.

5. Ceai de portocală și vanilie

Ingrediente:

- Coaja subțire de la o portocală

- 2 pliculețe de ceai negru

- 3 căni de apă fierbinte

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă coaja de portocală și vanilia în cești și toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente. Lasă ceaiul să se infuzeze câteva minute, apoi îndulcește-l.

6. Ceai de măr și ghimbir

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1 măr mare, tăiat în felii subțiri

- 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată felii subțiri

- 2 pliculețe de ceai negru sau de ghimbir

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă feliile de măr și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Strecoară apoi lichidul în cești. 

7. Ceai de scorțișoară și mere caramelizate

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr, tăiat în felii subțiri

- 1 lingură de zahăr brun

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, până când devine auriu. Adaugă feliile de măr și scorțișoara în tigaie și amestecă pentru a le acoperi cu caramel. Adaugă ceaiul în cești și pune bucățile de măr caramelizate deasupra. }ndulcește ceaiul cu miere sau sirop de arțar.

8. Ceai de cireșe și vanilie

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1/2 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi

- 2 pliculețe de ceai negru sau de fructe

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă cireșele. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în cești. Adaugă ceaiul pregătit în fiecare ceașcă și bucățica de vanilie. }ndulcește cu miere.

 
×
Subiecte în articol: retete ceaiuri toamna