Iată astfel 8 arome de ceaiuri potrivite pentru toamnă:
1. Ceai cald și condimentat
Ingrediente:
- 1 baton de scorțișoară
- 3 căni de apă
- 3-4 cuișoare
- 3-4 feliuțe subțiri de ghimbir proaspăt
- Miere sau sirop de arțar (opțional)
Preparare:
Pune apa într-un ibric și adaugă scorțișoar[, cuișoare și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Strecoară ceaiul în cești și adaugă miere sau sirop de arțar, scrie dcnews.ro.
2. Ceai de măr și caramel
Ingrediente:
- 2 pliculețe de ceai negru
- 2 căni de apă fierbinte
- 1 măr mare, tăiat felii subțiri
- 2 lingurițe de caramel topit
- Scobitori, pentru decor
Preparare:
Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă feliile de măr în cești și toarnă ceaiul fierbinte. Adaugă câte o linguriță de caramel și amestecă ușor. Poți decora cu o bucată mică de măr înfiptă pe o scobitoare.
3. Ceai de dovleac condimentat
Ingrediente:
- 1/2 cană de dovleac fiert și pasat
- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos
- 3 căni de apă fierbinte
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- O bucățică mică de vanilie (opțional)
- Miere sau îndulcitor după gust
Preparare:
Prepar[ ceaiul în apă fierbinte. Adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și bucățica de vanilie în cești. Toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente și amestecă bine. Îndulcește cu miere.
4. Ciocolată caldă
Ingrediente:
- 2 căni de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)
- 2 linguri de cacao pudră
- 2 lingurițe de zahăr brun
- O bucățică mică de vanilie
- O păstaie de scorțișoară (opțional)
- frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor
Preparare:
Încălzește laptele într-un ibric la foc mic. Adaugă cacao, zahăr, vanilia și păstaia de scorțișoară. Amestecă bine, până când cacao și zahărul se dizolvă complet. Toarnă în cești și adaugă o linguriță de frișcă și câteva bucățele de ciocolată deasupra.
5. Ceai de portocală și vanilie
Ingrediente:
- Coaja subțire de la o portocală
- 2 pliculețe de ceai negru
- 3 căni de apă fierbinte
- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie
- Miere sau îndulcitor, după gust
Preparare:
Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă coaja de portocală și vanilia în cești și toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente. Lasă ceaiul să se infuzeze câteva minute, apoi îndulcește-l.
6. Ceai de măr și ghimbir
Ingrediente:
- 2 căni de apă
- 1 măr mare, tăiat în felii subțiri
- 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată felii subțiri
- 2 pliculețe de ceai negru sau de ghimbir
- Miere sau sirop de arțar (opțional)
Preparare:
Pune apa într-un ibric și adaugă feliile de măr și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Strecoară apoi lichidul în cești.
7. Ceai de scorțișoară și mere caramelizate
Ingrediente:
- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos
- 2 căni de apă fierbinte
- 1 măr, tăiat în felii subțiri
- 1 lingură de zahăr brun
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- Miere sau sirop de arțar (opțional)
Preparare:
Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, până când devine auriu. Adaugă feliile de măr și scorțișoara în tigaie și amestecă pentru a le acoperi cu caramel. Adaugă ceaiul în cești și pune bucățile de măr caramelizate deasupra. }ndulcește ceaiul cu miere sau sirop de arțar.
8. Ceai de cireșe și vanilie
Ingrediente:
- 2 căni de apă
- 1/2 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi
- 2 pliculețe de ceai negru sau de fructe
- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie
- Miere sau îndulcitor, după gust
Preparare:
Pune apa într-un ibric și adaugă cireșele. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în cești. Adaugă ceaiul pregătit în fiecare ceașcă și bucățica de vanilie. }ndulcește cu miere.