x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Retete din Nord

Retete din Nord

20 Sep 2006   •   00:00

Va propunem astazi un subiect inedit, la care noi, locuitori ai tinuturilor vechii Hiperboree, adesea nu ne incumetam decat sa visam: un caiet de retete cu aroma de povesti boreale, la ceasul in care noaptea se pregateste sa muste, infometata, din zilele lungi.
Din sumar: Reteta de suflet / Aur si reni / Laponii mananca inima de ren / Delicatesa din Nord / Rulouri fine cu surprize / Parfum peruan / Lichior galben made in Italia / Berbecarii / Pasi in sacru - Masa in ruga la parastas / Masa comuna cu stramosii / Laptele covasit de Horezu / Gusturi italiene / Balans gastronomic / RETETE

Vanatoare la echinoctiu

Editorial de Simona Lazar
Toamna, cerurile lumii se schimba. Se intoarce timpul vanatorului Orion. Marele vanator din Sud, caci gigantul Orion era fiul lui Poseidon si nefericit concurent al Dianei. De ce scriu despre zei sudici intr-o editie dedicata bucatelor nordice? Poate pentru ca acum, in septembrie, revine pe cer constelatia Orion, cea spre care isi indreptau ochii haitasii in vremea marilor vanatori. Laba de urs, coltul de mistret, coarnele de cerb, dintele de lup - sunt tot atatea simboluri care ii insoteau pe destoinicii vanatori in lungile expeditii.

Vanatoarea e o provocare.

Si o provocare pentru papilele gustative sunt bucatele din carne de vanat. Va propunem astazi un subiect inedit, la care noi, locuitori ai tinuturilor vechii Hiperboree, adesea nu ne incumetam decat sa visam: un caiet de retete cu aroma de povesti boreale, la ceasul in care noaptea se pregateste sa muste, infometata, din zilele lungi.

Este echinoctiul de toamna.

Sa inceapa vanatoarea!

×