x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete de iarnă. Cum să murezi ceapa roșie crocantă și aromată

Rețete de iarnă. Cum să murezi ceapa roșie crocantă și aromată

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2025   •   18:30
Rețete de iarnă. Cum să murezi ceapa roșie crocantă și aromată
Sursa foto: Hepta

Ceapa roșie murată are un gust acrișor, crocant și ușor dulce, fiind ideală alături de preparate grele și lipsite de viață. 

Aeastă rețetă simplă transformă o ceapă obișnuită într-o garnitură vibrantă, potrivită pentru a înveseli orice masă.

Rețetă de ceapă murată

Ingrediente

  • 2 cepe roșii mici, tăiate subțire

  • 250 ml oțet de vin alb

  • 2 linguri zahăr

  • 1 lingură sare grunjoasă

Mod de preparare

Se curăță ceapa de straturile exterioare, se spală și se taie feliuțe subțiri. Se așază ceapa într-un bol termorezistent.

Într-o crăticioară, se fierb oțetul, zahărul și sarea până clocotesc.Se toarnă lichidul fierbinte peste ceapă, acoperind-o complet.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei, după care se acoperă și se pune la frigider pentru minim 2 ore.

Ceapa murată poate fi păstrată în frigider până la o lună, fiind crocantă și aromată.

Aceasta este o metodă simplă, rapidă și eficientă pentru a pregăti ceapă roșie murată care aduce un plus de culoare și gust oricărei mese, potrivit hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: retete ceapă roșie