PREPARATE DIN CARNE
PUI CU MAZARE
INGREDIENTE:
un pui
o ceapa
100 gr slanina
o lingura faina
1/2 kg mazare
1/2 pahar bulion
30 gr unt
sare, piper
Se rumenesc in unt bucatile de pui cu ceapa tocata si cu felii de slanina intr-o cratita pe foc mic. Apoi se pudreaza cu faina, se amesteca putin, se toarna apa sau supa de carne, se adauga sare, piper, bulionul de rosii si mazarea cruda.
Se lasa sa fiarba acoperit cu capac si cu focul mic. Daca mazarea este conservata, se opareste si se adauga la sfarsit. Se fierbe in numai doua clocote.
SFAT
Gustul poate fi accentuat de un mujdei de usturoi.
BAUTURA:
Cabernet
CARNE DE VACA INABUSITA
INGREDIENTE:
1/2 kg carne macra
4 cepe
50 gr untura
sare
piper
patrunjel verde tocat
un pahar vin
un pahar apa
Se taie carnea felii care se prajesc usor pe ambele parti in untura. Cepele se taie felioare foarte subtiri si se rumenesc usor in untura in care s-a rumenit carnea pe foc mic.
Intr-un vas rezistent la caldura se pune un strat de ceapa usor rumenita, deasupra se asaza felii de carne, sare, piper si iar un strat de ceapa si verdeata tocata.
Se toarna vinul si apa si se introduce in cuptor sa fiarba la foc mic. Cand apa a scazut si carnea este fiarta se serveste cu sote de morcovi.
SFAT
Se poate servi si cu paste fainoase.
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
GASCA CU MERE
INGREDIENTE:
o gasca
10-12 mere
100 gr slanina
40 gr unt
un pahar de vin
Gasca pregatita se unge in interior si in afara cu unt, se sareaza si se umple cu merele taiate sferturi si calite putin in unt. Se asaza in tava, se toarna vinul, se pun si bucatelele de slanina.
Apoi se introduce in cuptor sa se friga, cu focul mic, ca sa se patrunda bine. Se mai unge cu sosul din tava si se mai intoarce, ca sa se rumeneasca uniform.
SFAT
Se serveste aranjata bucati, pe un platou si cu merele imprejur.
BAUTURA:
Cabernet
MITITEI
INGREDIENTE:
un kg carne
de la ceafa
un kg carne
de la pulpa
125 gr seu
10 catei de usturoi
o lingurita cimbru
sare
piper
4 boabe
de ienibahar
o lingurita de bicarbonat
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu 2-3 linguri apa. Seul si carnea se trec prin masina de tocat de trei ori, apoi se adauga condimentele, bicarbonatul si 5-6 linguri cu apa rece. Se framanta totul foarte bine cu zeama de usturoi si se lasa la frigider pana a doua zi.
La masina de tocat carne se aplica palnia de facut carnati si se da carnea de mititei prin masina. Dupa ce iese prin palnie, carnea se rupe in bucati lungi de 6-7 cm. Mititeii se ung cu ulei si se frig la gratar, stropindu-i cu zeama de carne. Se lasa sa fie mustosi, nu se frig prea tare.
SFAT
Pentru ca mititeii sa aiba un gust mai bun e recomandat sa se foloseasca atat carne de porc, cat si de vita si oaie.
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
SUPA DIN CARNE DE VACA
INGREDIENTE:
1,5 kg rasol cu os cu maduva
o ceapa
1/2 morcov
un patrunjel
sare
2,5 l apa
Se pune rasolul sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri. Se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul curatate si spalate. Sarea se pune dupa jumatate de ora de fierbere.
Se fierbe la foc mic circa trei ore. Cand este fiarta carnea, se scoate rasolul, se pune pe o farfurie la cald. Supa se serveste cu galuste de gris, cu taitei sau zdrente.
SFAT
Rasolul se poate servi cu cartofi fierti si cu mujdei.
BAUTURA:
Feteasca
GAINA RASOL CU SOS DE CEAPA
INGREDIENTE:
o gaina
faina
4-5 cepe
3 ardei grasi
50 gr unt
usturoi
sare
Se taie pasarea in bucati care se dau prin faina. Se asaza ceapa taiata felii intr-o cratita, se adauga si ardeii grasi taiati fasii si se pun bucatile de carne deasupra.
Se adauga unt, se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor. Din cand in cand se toarna cate putina apa, apoi se adauga sarea si se fierbe.
SFAT
Se serveste cu mujdei de usturoi.
BAUTURA:
Pinot gris
SUPA DE PASARE
INGREDIENTE:
o gaina
o ceapa mare
sare
apa
Se fierbe gaina intreaga, pusa in apa rece, cu ceapa taiata in jumatate. Se curata de spuma si se lasa sa fiarba fara capac, pe foc foarte mic, ca sa nu fiarba cu clocote mari.
Cand carnea este fiarta se scoate gaina cu lingura cu gauri, se pune pe farfurie, la caldura, iar supa se serveste cu galuste sau taitei.
SFAT
Carnea de pasare se poate servi cu un sos pentru carne sau cu mujdei.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
FRIPTURA DIETETICA DE VACA
INGREDIENTE:
1/2 kg carne
2 morcovi
2 cartofi
2 pastarnaci
2 ardei grasi
verdeata
o foaie dafin
2-3 catei de
usturoi
sare
doua linguri bulion de rosii
4-5 linguri ulei
Carnea se pune in apa fierbinte si se fierbe pana devine aproape frageda. Se adauga legumele si se lasa sa mai fiarba. Cand carnea e bine fiarta se scoate si se pune intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei, sare si putina zeama in care a fiert. Se lasa sa fiarba inabusit la cuptor pana se rumeneste frumos.
Legumele fierte se trec prin sita, se subtiaza cu supa pana devin de consistenta unui sos, se adauga doua linguri bulion de rosii, o foaie de dafin si usturoi, sare si se fierb putin. Apoi se adauga doua linguri de ulei si verdeata tocata.
SFAT
La masa, carnea se poate servi si cu mujdei.
BAUTURA:
Sauvignon
PREPARATE DIN PESTE
PIFTIE DE CRAP
INGREDIENTE:
un kg peste
1,5 l de apa
30 gr zahar
3 catei de usturoi
sare
piper boabe
Se curata, se spala si se taie pestele in bucati potrivite, care se pun la fiert impreuna cu capul intr-o cratita potrivita ca marime. Apa trebuie sa fie atat cat sa cuprinda pestele. Se adauga sarea, piperul boabe si zaharul.
Cand pestele este fiert se scoate si se asaza intr-un castron. Zeama se mai fierbe in continuare pana cand o picatura luata intre doua degete se simte cleioasa.
Zeama se toarna printr-o strecuratoare, in care sunt cateii de usturoi pisati, peste peste. Se da piftia la rece pentru a se inchega.
SFAT
Se consuma cu mamaliga calda.
BAUTURA:
Tuica
PASTRAV LA TAVA
INGREDIENTE:
un kg pastrav
5 cepe
10 ciuperci albe
un kg rosii
100 ml vin alb
500 ml ulei
o legatura patrunjel verde
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, se spala, apoi se taie aripioarele. Rosiile si ceapa se taie felii, iar patrunjelul se toaca marunt. Intr-un vas rezistent la caldura se asaza un strat de felii de rosii, un strat de ciuperci bine spalate si taiate felii si un strat de ceapa.
Se presara patrunjel tocat si se adauga pestele. Se acopera cu restul de rosii si ceapa, se presara patrunjel, se toarna vinul si uleiul si se introduce la cuptor sa fiarba 40-50 de minute.
SFAT
Deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt si se serveste cald.
BAUTURA:
Sauvignon blanc
CIORBA PESCAREASCA
INGREDIENTE:
1,5 kg obleti
1,5 peste mare
3 l apa
doua cepe
400 gr rosii
doi ardei grasi
o radacina patrunjel
bors
sare
piper
patrunjel
leustean verde
Se pun la fiert obletii sau orice peste mic. Dupa ce au fiert se trec printr-o strecuratoare, in zeama obtinuta se pun la fiert zarzavaturile tocate ca pentru ciorba.
Cand au fiert se adauga pestele mare taiat in felii. Se tine ciorba la foc pana ce fierbe pestele si se acreste cu bors. Se mai lasa pe foc sa mai dea cateva clocote. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu leustean si patrunjel verde tocate fin.
SFAT
Ciorba pescareasca poate fi servita calda sau rece.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
CRAP SARAT CU SCORDOLEA DE CARTOFI
INGREDIENTE:
1,5 kg crap
1 kg cartofi
150 ml ulei
30 ml otet
6 catei de usturoi
zarzavat de supa
sare
piper
Se curata, se spala si se fierb cartofii ca pentru piure. Se lasa pestele la desarat in apa calduta si dupa circa 6 ore se pune la fiert in apa clocotita cu mult zarzavat si piper.
Se piseaza usturoiul cu sare intr-o piulita de lemn si se amesteca cu cartofii fierti, calzi, scursi de apa. Se amesteca bine compozitia adaugand din cand in cand ulei. Se formeaza astfel un sos gros ca o maioneza. Se asaza scordoleaua de cartofi pe un platou. Iar deasupra se pune crapul fiert taiat in felii.
SFAT
Se stropeste deasupra cu putin otet diluat.
BAUTURA:
Riesling
PASTRAVI IN SOS DE VIN
INGREDIENTE:
6 pastravi potriviti
300 ml vin rosu
150 gr ciuperci
3 cepe
20 gr faina
10 gr unt
sare
piper
patrunjel verde
Se curata pastravii, se spala si se fierb circa 15 minute in vin rosu cu sare, piper si putin unt. Se curata si se taie feliute ciupercile si ceapa, se inabusa in unt, se presara faina si se stinge in zeama in care a fiert pestele.
Se lasa sa fiarba la foc domol circa 25 de minute. Cand sosul este gata se toarna peste pastravii fierti asezati pe un platou.
SFAT
Pentru un aspect si un gust mai placut se presara putin patrunjel verde.
BAUTURA:
Cabernet
BORS DE PESTE
INGREDIENTE:
1 kg peste
2 l apa
500 ml bors
o ceapa
doi morcovi
o radacina patrunjel
o telina mica
40 gr orez
2 ardei grasi
4 rosii
sare
verdeata
un ou
Se pune zarzavatul, taiat ca pentru ciorba, la fiert. Se adauga sarea si orezul. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele sarat si portionat. Dupa circa 20 de minute se pune borsul clocotit si verdeata.
Inainte de a se servi la masa, se bate un ou ca pentru omleta, intr-un castron, cu leustean verde tocat fin. Se toarna incet zeama si se amesteca repede, apoi se toarna si restul de bors.
SFAT
Deasupra se poate presara verdeata tocata marunt.
BAUTURA:
Sauvignon
FILE DE SALAU PANE
INGREDIENTE:
1 kg salau
80 gr faina
80 gr pesmet
2 oua crude
100 ml ulei
sare
piper
o lamaie
Se curata salaul, se spala si se portioneaza in fileuri. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea circa 30 de minute.
Se da prin faina, prin ou batut ca pentru omleta si prin pesmet. Se prajeste in ulei incins.
SFAT
Se serveste imediat cu lamaie.
BAUTURA:
Cabernet
SUPA DE CHITICI
INGREDIENTE:
1,5 kg chitici
2 l apa
doua cepe
doi ardei grasi
3 rosii
un morcov
o telina
patrunjel
leustean verde
sare
piper
Se taie marunt zarzavatul de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. Se curata pestisorii marunti de intestine, daca sunt mari, se curata si de solzi.
Se spala, se pun la fiert cu zarzavatul. Cand sunt fierti, se adauga sarea, piperul si verdeata tocata marunt.
SFAT
Se poate servi si calda si rece.
BAUTURA:
Chardonnay
PREPARATE DIN LEGUME
CONOPIDA IN PESMET
INGREDIENTE:
o conopida mare
doua oua
3 linguri de pesmet
sare
o lingura de unt
Se desface conopida in buchetele. Pe foc punem o cratita cu apa. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam sare. Punem buchetelele de conopida in apa clocotinda.
Se scoate dupa un sfert de ora si se trece fiecare buchetel prin ou batut si prin pesmet.
Se asaza in straturi intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet. Restul de ou se pune peste conopida, se introduce forma in cuptorul cald si se coace o jumatate de ora. Se scoate din cuptor cand a devenit putin aurie.
SFAT
Conopida in pesmet se serveste calda.
BAUTURA:
Gin tonic
MANCARE DE VARZA CU CARTOFI
INGREDIENTE:
varza mai marisoara
4 fire de praz
700 gr cartofi
patrunjel verde
o foaie de dafin
sare
piper
4 catei de usturoi
doua linguri unt
100 gr branza rasa
o cana smantana
Se spala varza si prazul. Varza se taie in patru, prazul in bucati, cartofii in doua sau patru, dupa marime. Varza si prazul se oparesc zece minute in apa clocotita, apoi se scurg. Intr-o cratita mai mare se pun doua linguri cu unt, se asaza pe foc si cand s-a topit untul se adauga legumele, sarea si piperul, foaia de dafin, usturoiul - catei intregi.
Se acopera vasul cu un capac, iar deasupra pe capac se pune un servet gros udat cu apa si stors nu prea tare ca sa provoace o condensare, astfel ca legumele sa fiarba in sucul lor, inabusit 30 de minute. Cand legumele sunt gata fierte, se aranjeaza pe un platou cald, se presara cu branza rasa.
SFAT
Se serveste cu smantana.
BAUTURA:
Tuica
CHIFTELE CU DOVLECEI
INGREDIENTE:
4 dovlecei mari
doua oua
doua linguri de faina
3 linguri de pesmet
sare
piper macinat
o ceasca de ulei
verdeata tocata
Se curata dovleceii de coaja alba, se spala si se dau pe razatoare. Se lasa cu sare peste ei 5 minute.
Se scurg si se amesteca intr-un vas adanc cu doua oua batute spuma, doua linguri de faina, sare si piper macinat. Amestecul se omogenizeaza, se coloreaza cu verdeata tocata marunt si se imparte in parti egale, din care se fac chiftele. Chiftelele se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
SFAT
Se servesc calde, cu garnitura de legume.
BAUTURA:
Feteasca
CIORBA DE CARTOFI
INGREDIENTE:
1/2 kg cartofi
6 fire de ceapa verde
6 catei de usturoi
1/2 l zeama de varza
2 rosii
un ardei gras
sare, ulei
doua oua crude
leustean, cimbru
Se curata cartofii si se pun sa fiarba in apa calda. Dupa un sfert de ora se adauga ceapa si usturoiul impreuna cu ardeiul, taiate felii subtiri. Se continua fierberea o jumatate de ora la foc mic, acoperit. Se potriveste de sare dupa ce s-a acrit cu zeama de varza data in clocot.
Rosiile se decojesc, se taie felii subtiri si se pun sa fiarba 10 minute, o data cu cimbrul, in supa fierbinte. Cand ciorba este gata, se parfumeaza cu leustean tocat marunt si se drege cu ou batut. Se serveste calda sau rece.
SFAT
Ciorba este mai buna servita cu mamaliguta calda.
BAUTURA:
Sauvignon
PRAZ CU MASLINE
INGREDIENTE:
4-5 fire de praz
3-4 linguri ulei
o cescuta cu sos de rosii
10 masline
sare
1/2 pahar vin alb
o lingura zahar
Se curata prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg. Se pune ulei in cratita si cand s-a infierbantat se pune prazul, se acopera cu un capac si se lasa, pe foc mic, sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.
Cand incepe sa se rumeneasca, se toarna sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul ars stins cu putina apa. Se lasa mancarea sa fiarba, dar sa nu scada prea mult.
SFAT
Sa nu ardeti zaharul prea tare deoarece se amaraste.
BAUTURA:
Vodca
VARZA CU SMANTANA
INGREDIENTE:
o varza cruda
3 rosii decojite
sare
piper boabe
un pahar de smantana
unt
Varza se spala, se taie in doua, dupa care se taie subtire cu un cutit ascutit. Se freaca incet cu sare ca sa nu se rupa, se clateste cu multa apa rece. Se pune sa fiarba inabusit cu o ceasca de apa calda si doua linguri de unt.
Dupa o ora, se adauga cateva rosii decojite, sare si piper boabe. Se continua fierberea inca o ora, adaugand apa din cand in cand. Smantana se pune peste mancare cand aceasta se serveste.
SFAT
Alegeti pentru aceasta mancare o smantana mai grasa.
BAUTURA:
Merlot
CIORBA DE FASOLE BOABE CU SUC DE ROSII
INGREDIENTE:
250 gr fasole boabe
o legatura frunze de telina
sare
un litru suc de rosii
pastarnac
o lingura de supa concentrata
o ceapa
ulei
Se alege fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impreuna cu un pastarnac curatat si spalat si o ceapa intreaga.
Se fierbe la foc mic o ora, se sareaza si se continua fierberea daca este nevoie. La fiert se adauga o lingura de supa concentrata pentru a da gust bun mancarii. Cand fasolea este fiarta si bobul se desface usor la apasare, se adauga un litru de suc de rosii, frunze de telina taiate marunt si uleiul. Se mai da in clocot un minut, dupa care se ia oala de pe foc. Se serveste rece.
SFAT
Ciorba este mai buna cu ceapa verde.
BAUTURA:
Merlot
PILAF DE DOVLECEI
INGREDIENTE:
3 dovlecei
o ceapa mare cu orez
3 cesti cu apa
1/2 ceasca bulion de rosii
doua cepe
doi ardei grasi
un catel de usturoi
sare
piper
3-4 linguri de ulei
Se rad dovleceii de coaja si se taie in forma de cuburi mai marisoare. Ceapa, usturoiul si ardeii se toaca si se pun intr-o cratita cu ulei, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Se adauga sare, piper si la urma dovleceii.
Se lasa sa se inmoaie impreuna pe foc mic. Apoi se amesteca cu orezul spalat si tinut in apa. Se toarna bulionul de rosii si apa, apoi se introduce in cuptor sa fiarba pana ce scade apa.
SFAT
Dovleceii trebuie sa fie tineri, ca samburii sa nu fie prea aspri.
BAUTURA:
Palinca
PREPARATE DULCI
LANGUES DE CHAT
INGREDIENTE:
150 gr faina
130 gr zahar
un plic de zahar vanilinat
120 gr unt
doua albusuri
Se freaca bine untul pana devine spuma. Se amesteca faina cu zaharul vanilinat, cu zaharul si se adauga in unt, cate o lingura, amestecand usor in compozitie.
Pe o tava unsa cu unt se intind betisoare cam de 8 cm lungime, la distanta una de alta. Se introduce tava in cuptor sa se coaca. Se scot cu lama cutitului si se asaza pe platou.
SFAT
Se pastreaza la loc uscat, racoros.
BAUTURA:
Lichior
PRAJITURA CU FRUCTE
INGREDIENTE:
100 gr miere de albine
100 gr zahar pudra
4 oua
1 kg fructe
un pachet
margarina
6 linguri cu apa
o lingurita
bicarbonat
zeama de lamaie
250 gr faina
Se freaca bine margarina, apoi se adauga mierea si zaharul si se freaca foarte bine pana devine ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare pana se incorporeaza bine si compozitia creste in volum.
Se bat albusurile spuma tare, se amesteca usor in compozitie, apoi se adauga faina si bicarbonatul stins in zeama de la o jumatate de lamaie. Se unge usor tava de placinta cu unt, se toarna compozitia in tava, se asaza fructele fara samburi si se introduce in cuptor sa se coaca. Cand este gata se taie in patrate si se pudreaza cu zahar pudra.
SFAT
Se poate servi ornata cu frisca.
BAUTURA:
Heres
GOGOSELE PRIPITE
INGREDIENTE:
1/2 kg faina,
15 g drojdie
un praf de sare
apa
doua linguri zahar pudra
un plic zahar
vanilinat
coaja de lamaie
1/2 l ulei
Se framanta o coca din faina, drojdia dizolvata in apa, pana se obtine o coca moale sa se poata lua cu lingura. Se pune la crescut.
Se ia cu lingura din coca si se prajesc gogoselele in ulei fierbinte, intoarse pe toate partile, sa se rumeneasca frumos. Se pudreaza cu zahar pudra.
SFAT
Se servesc fierbinti.
BAUTURA:
Busuioaca
PRAJITURA CU PORTOCALE
INGREDIENTE:
150 gr zahar
4 oua
doua galbenusuri fierte
150 gr migdale,
zeama de la
o jumatate de lamaie
coaja de la
o portocala
Se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se trec prin sita galbenusurile fierte si se amesteca bine. Se piseaza migdalele si se amesteca si ele cu zeama de lamaie, coaja rasa de portocala, se amesteca totul cu galbenusurile frecate cu zahar.
Se adauga albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se pune in cuptor cu focul moderat. Cand prajitura este gata si s-a racit, se glaseaza cu glazura de portocale.
SFAT
Se taie patrate si se orneaza cu frisca.
BAUTURA:
Merlot
PRAJITURA DIN GRIS CU GELATINA
INGREDIENTE:
100 gr gris
doua cesti mari
cu lapte
150 gr zahar tos
3 foi de gelatina
3 oua
70 gr jeleu
o lingura rom
Se fierbe grisul in lapte cu zahar. Cand grisul este fiert se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina dizolvata in putina apa calda, iar cand s-a racorit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.
Se uda cu apa un vas de savarina, se toarna in el compozitia si se pune la gheata. Cand se serveste se rastoarna pe un platou, se stropeste cu rom si se garniseste cu jeleu de coacaze.
SFAT
Se pot folosi in loc de jeleu fructe zaharisite.
BAUTURA:
Kagor
CIOCOLATA DE CASA
INGREDIENTE:
1 kg zahar
50 gr cacao
500 gr lapte praf
100 gr unt
250 ml apa
Se dizolva zaharul in apa intr-un vas, pe foc, obtinandu-se un sirop. Laptele praf se amesteca cu cacaua, sa nu se formeze cocoloase, apoi se introduce in sirop.
Se adauga apoi untul in compozitie si se amesteca bine. Compozitia se pune in forme unse cu unt, obtinandu-se tablete si forme frumoase. Dupa ce se raceste se pune la frigider.
SFAT
Cine doreste poate pune in compozitie nuca sau alune.
BAUTURA:
Ceai verde
PRAJITURI PENTRU CEAI
INGREDIENTE:
150 gr zahar
125 gr faina
4 oua
80 gr unt
Se pun ouale intregi intr-un castron cu zaharul si se bat tare cu telul pe un foc foarte mic, pana devine o pasta usoara si spumoasa. Se adauga faina pusa in ploaie cu lingura si untul muiat, dar nu cald, se amesteca usor si apoi se ia castronul de pe foc.
Se pune cate putin din compozitia obtinuta in forme mici unse cu unt si presarate cu faina. Se pun formele in cuptorul cald, la foc moderat.
SFAT
Se orneaza cu frisca sau cu zahar vanilinat.
BAUTURA:
Ceai negru
PRAJITURA CU NUCA FARA UNT
INGREDIENTE:
150 gr zahar
150 gr faina
150 gr nuca
4 oua
un plic de zahar vanilinat
Intr-un castron se pun galbenusurile, zaharul, vanilia si se bat bine de tot pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga treptat faina si nuca taiata.
Se amesteca usor si se introduc albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus. Se unge o tava cu unt si se pune in ea compozitia si se coace la cuptor.
SFAT
Se taie patrate nu prea mari.
BAUTURA:
Cafea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-