x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prea multă mâncare la Paște? Să vedem ce putem face cu ea: Rețete reinventate

Prea multă mâncare la Paște? Să vedem ce putem face cu ea: Rețete reinventate

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   06:00
Prea multă mâncare la Paște? Să vedem ce putem face cu ea: Rețete reinventate
Sursa foto: Dar1930/Getty Images/iStockphoto

Când pregătim orice masă specială, avem în minte un singur lucru: să se simtă că e sărbătoare! 

De Paște sau de Crăciun, zile de naștere sau onomastice, o cină cu prieteni dragi sau o aniversare în familie, totdeauna avem tendința de a găti prea mult. Chiar și atunci când nu avem timp pentru a găti mâncarea acasă și comandăm la băcănie sau restaurante, se întâmplă să avem mai multă mâncare decât putem să mâncăm la o singură masă. Nu este o idee potrivită să ne forțăm stomacul într-o singură zi. Pe de altă parte putem, însă, salva o mare parte din mâncare în câțiva pași simpli. Iată soluțiile cumvaplace.ro

  • Congelăm ce se poate congela sau luați în considerare și varianta de a vida mâncarea rămasă
  • Reinventăm fripturile în sandviciuri și ouăle în salate

Meniul de Paște este, de obicei, ceva mai simplu decât cel de Crăciun și se bazează pe ouă, brânză proaspătă, caș, ceapă verde, ridichi, drob de pui sau miel, șuncă fiartă, friptură de miel sau de pui, rață, gâscă ori curcan și pască. Sigur că în funcție de obiceiurile casei, rețetele diferă, dar ideea rămâne aceeași: se simte primăvara în fiecare fel de mâncare.

La capitolul prăjituri, nu o dată ni s-a întâmplat să ne întrebăm ce facem cu albușurile sau gălbenușurile rămase. La unele rețete de cozonac folosim doar gălbenușuri, așadar, aici vă povesteam ce putem face cu ce rămâne.

Sigur că ceapa verde va rezista câteva zile și la fel de sigur ouăle fierte le putem mânca toată săptămâna, dar sunt mari șanse să ne săturăm repede să vedem exact aceeași ordine în farfurie timp de câteva zile, iar dacă amânăm să mâncăm ce am pregătit, vom sfârși prin a arunca. Iar aceasta chiar nu este o idee bună!

Ca urmare, luând tot ce ne-a rămas în frigider după masa de Paște, putem reinventa.

Salată de crudități

Salate cu ou fiert

Sandvici cu ou

  • Ou tocat, maioneză, ceapă verde, salată, pâine de secară

Salate cu carne rece

Sandvici cu carne rece

Iar dacă vă rămâne cozonac, indiferent de umplutura folosită, îl puteți transforma foarte ușor într-un alt desert. Vedeți cum am făcut savarina din cozonac.

×
Subiecte în articol: rețete reinventate masa paste