● Mod de preparate:
1 Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă, se spală, se taie cuburi şi se căleşte în 50 g unt până se înmoaie.
2 Se pune într-un bol, se adaugă salvia tocată bucăţi, sare şi piper. Se pasează totul cu un blender şi se lasă să se răcească.
3 Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se amestecă cu sarea, două ouă şi o linguriţă cu zahăr tos, se toarnă peste făină şi se frământă, adăugând treptat restul de unt topit.
4 Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se unge cu piureul de dovleac, se presară măslinele, miezul de nucă şi migdalele tocate mărunt.
5 Se rulează, se taie bucăţi potrivit de mari şi se aşază într-o tavă de brioşe presărată cu făină.
6 Se lasă să crească zece minute, se ung cu ou bătut şi se coc la foc mediu până devin aurii.
● Sfat: Se servesc calde sau reci, simple sau cu un sos din smântână şi castraveţi verzi raşi.
● Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro