x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rulouri cu dovleac

Rulouri cu dovleac

09 Noi 2010   •   00:00
Rulouri cu dovleac
6011-136564-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte, 3 ouă, 7 g drojdie uscată, zahăr tos, 120 g unt, 400 g dovleac de plăcintă, 4 frunze de salvie, 100 g măsline fără sâmburi, 50 g miez de nucă, 50 g migdale, 3 g sare, piper, castraveţi verzi, smântână.

● Mod de preparate:
1
Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă, se spală, se taie cuburi şi se căleşte în 50 g unt până se înmoaie.

2 Se pune într-un bol, se adaugă salvia tocată bucăţi, sare şi piper. Se pasează totul cu un blender şi se lasă să se răcească.

3 Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se amestecă cu sarea, două ouă şi o linguriţă cu zahăr tos, se toarnă peste făină şi se frământă, adăugând treptat restul de unt topit.

4 Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se unge cu piureul de dovleac, se presară măslinele, miezul de nucă şi migdalele tocate mărunt.

5 Se rulează, se taie bucăţi potrivit de mari şi se aşază într-o tavă de brioşe presărată cu făină.

6 Se lasă să crească zece mi­nute, se ung cu ou bătut şi se coc la foc mediu până devin aurii.

● Sfat: Se servesc calde sau reci, simple sau cu un sos din smântână şi castraveţi verzi raşi.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume