Mod de preparare:
1 Într-un bol se amestecă apa caldă cu uleiul, jumătate de linguriţă cu sare şi oţetul. Se toarnă peste făina amestecată cu o linguriţă de scorţişoară şi se frământă până se obţine un aluat elastic nelipicios. Se acoperă cu un şervet umed sau cu un castron şi se lasă să se odihnească zece minute.
2 Se împarte aluatul în mai multe bucăţi şi din fiecare se întinde o foaie subţire. Se ung cu unt topit, se suprapun câte două şi se presară cu ciocolata rasă. Peste ciocolată se presară o parte din nucşoara şi scorţişoara rămasă, seminţele de dovleac, fisticul şi migdalele măcinate.
3 Se aşază alte foi, din nou amestec, alte foi şi se rulează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu unt şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până se auresc foile.
4 Se scot din cuptor, se acoperă cu un şervet umed şi se lasă zece minute. Se taie bucăţi, se presară cu zahăr pudră şi se servesc.
Sfat: Dacă nu se înţeapă rulourile, o parte din foi pot rămâne crude, mai ales cele din mijloc.
Băutura: Cotnari
Citește pe Antena3.ro