x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată a la russe de post

Salată a la russe de post

de Andreea Tiron    |    17 Noi 2023   •   08:20
Salată a la russe de post
Sursa foto: Cumvaplace.ro

O mai știm sub numele de salată Olivier sau salată rusească de legume și o pregătim de fiecare dată când avem multe legume rămase de la supele de carne sau de la supa concentrată de legume.

Așa că vă arătăm mai jos cât de ușor am pregătit rețeta de salată a la russe de post, gustoasă și spornică.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 5 morcovi

  • 5 cartofi

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 bucată de țelină (mică)

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras

  • 1 conservă de mazăre fină (400 g)

  • 6 gogoșari acri

  • 10 castraveți în oțet (mici)

  • Maioneză de post

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Spălați bine cartofii în coajă și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsați-i 15-20 de minute, cât să-i străpungeți ușor cu scobitoarea. Preferăm să-i punem la fiert în coajă pentru că nu vor absorbi atât de multă apă.
  • Într-un alt vas cu apă și sare puneți restul legumelor la fiert, aproximativ 15-20 de minute din clipa în care apa dă în clocot. Le strecurați și păstrați supa. Este o bază gustoasă pentru viitoare supeciorbe, sosuri de legume sau mâncăruri.
  • După ce s-au răcit, tăiați cubulețe cartofii și rădăcinoasele, castraveții și gogoșarii. Puneți totul într-un castron încăpător împreună cu mazărea bine scursă.
  • Adăugați maioneză de post, după gust. La final, potriviți gustul de sare și piper și, de preferat, lăsați-o la rece măcar o oră înainte s-o mâncați.

REȚETĂ VIDEO

Salata post

 

×
Subiecte în articol: salata a la russe post reteta