Așa că vă arătăm mai jos cât de ușor am pregătit rețeta de salată a la russe de post, gustoasă și spornică.
INGREDIENTE
-
5 morcovi
-
5 cartofi
-
1 rădăcină de pătrunjel
-
1 rădăcină de păstârnac
-
1 bucată de țelină (mică)
Citește pe Antena3.roCare e atmosfera la sediul USR. Elena Lasconi a avut o criză de bilă de la emoții: „N-am dormit toată noaptea” -
1 ceapă
-
1 ardei gras
-
1 conservă de mazăre fină (400 g)
-
6 gogoșari acri
-
10 castraveți în oțet (mici)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați bine cartofii în coajă și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsați-i 15-20 de minute, cât să-i străpungeți ușor cu scobitoarea. Preferăm să-i punem la fiert în coajă pentru că nu vor absorbi atât de multă apă.
- Într-un alt vas cu apă și sare puneți restul legumelor la fiert, aproximativ 15-20 de minute din clipa în care apa dă în clocot. Le strecurați și păstrați supa. Este o bază gustoasă pentru viitoare supe, ciorbe, sosuri de legume sau mâncăruri.
- După ce s-au răcit, tăiați cubulețe cartofii și rădăcinoasele, castraveții și gogoșarii. Puneți totul într-un castron încăpător împreună cu mazărea bine scursă.
- Adăugați maioneză de post, după gust. La final, potriviți gustul de sare și piper și, de preferat, lăsați-o la rece măcar o oră înainte s-o mâncați.
REȚETĂ VIDEO
Salata post