● Mod de preparare:
1 Într-un bol se amestecă brânza de vaci cu iaurtul, un căţel de usturoi pisat, laptele, miezul de nucă tocat, sare şi piper.
2 Se adaugă oregano după gust, se amestecă şi se introduce la rece. Fasolea albă şi fasolea mung se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare şi se scot într-un bol.
3 Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Castraveţii verzi se spală şi se taie rondele subţiri.
4 Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe sau se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se presează ca să elimine cât mai mult suc şi se pune peste ingredientele din bol.
5 Se adaugă ardeiul capia tocat mărunt, migdalele tocate, sare, piper şi oregano uscat.
6 Se amestecă totul, se pune în boluri şi se toarnă deasupra sosul de brânză.
● Sfat: La sosul de brânză se mai poate adăuga ardei iute tocat mărunt.
● Băutura: Aligote
Citește pe Antena3.ro