Mod de preparare:
1Trunchiurile de şalău se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici sau se lasă întregi. Se ung cu ulei, se condimentează şi se frig pe grătarul încins sau se coc la cuptor 20-25 de minute.
2 Cartofii dulci şi dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în jumătăţi.
3 Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun ardeii, se călesc două minute, apoi se adaugă cartofii dulci şi dovleacul.
4 Se călesc cinci minute, se adaugă ciupercile, sare şi piper după gust. Se lasă pe foc până scade lichidul lăsat de ciuperci.
5 Se adaugă o lingură cu pastă de tomate dizolvată în puţină apă, măslinele negre şi roşiile tăiate cuburi sau felii. Se amestecă şi se fierbe totul până scade sosul şi legumele sunt fierte.
Sfat: Se serveşte alături de legume presărate cu seminţe de susan şi o salată de varză roşie.
Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro