x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Secretele mâncărurilor crude. Intră în bucătăria raw vegan, acolo unde dulciurile nu mai sunt interzise

0
Autor: Oana Portase 26 Iun 2015 - 09:11
Secretele mâncărurilor crude. Intră în bucătăria raw vegan, acolo unde dulciurile nu mai sunt interzise
Vezi galeria foto
Într-o lume în care suntem bombardați de mâncare fast-food și patiserii la toate colțurile blocului, încet, dar sigur își face loc și conceptul de mâncare raw vegan. Mulți se plâng că ce e sănătos nu e și gustos; așa apar frustrările și dăm iama în prăjituri cu prima ocazie.

Bucătăria raw vegan ne propune altceva și nu înseamnă să mâncăm doar fructe și legume crude. Putem mânca liniștiți dulciuri, sarmale și tot felul de mâncăruri; important e cum le preparăm și ce ingrediente folosim.

Am stat de vorbă cu Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco, prima cofetărie-ceainărie raw vegană din România și specialist în deserturi raw vegan. „A consuma hrana raw vegană înseamnă în primul rând a te hrăni. Știu, pare redundant, deoarece mulți vor spune că și ei se hrănesc în fiecare zi, însă aici mă refer la a consuma cât mai multă hrană crudă. Asta înseamnă că excludem din start carnea, ouăle și laptele. Și mai excludem și făina. Deoarece, tot ce este procesat termic (adică peste 38 grade), nu mai este crud, este lipsit de viaţă.

Prin procesare termică se distrug în cea mai mare parte nutrienţii, vitaminele și în special enzimele. Asta înseamnă că, din cauza focului, doar mâncăm fără să ne hrănim în mod special. Toate felurile de mâncare din bucătăria tra-dițională au corespondent în bucătăria raw vegană - pateuri, sosuri, sărmăluţe raw, burgeri, lapte, smântâna, brânză, dar, în special, deserturi raw vegane. Și toate sunt pline de gust, culoare, arome”, ne-a explicat Anca Alungulesei.


Anca Alungulesei

„În legătură cu rețetele, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să-și prepare acasă dulciuri raw vegane, am creat Mademoiselle Coco, serialul online de bucătărie raw vegană, un loc în care eu gătesc în bucătăria de la RawCoco și cei de acasă pot găti la ei în bucătărie” - Anca Alungulesei

E o modă, o fiță ori o dietă? Sau un stil de viață?

Raw vegan este un stil de viață și în niciun caz o dietă sau o fiță, spune Anca Alungulesei. Schimbarea trebuie să vină de la noi și trebuie făcută treptat. Ne informăm, gătim, experimentăm, vedem ce ni se potrivește. „Noi decidem cât la sută ne dorim să consumăm alimente crude. Nu există un «aşa trebuie».



Minunat este să avem și o masă crudă pe zi, și trei. Tot minunat este și să avem o zi pe săptămână în care mâncăm crud sau consumăm doar sucuri. Pentru că, astfel, îi vom oferi organismului nostru un bine meritat repaus. Însă schimbarea este bine să vină natural, din convingere și pe testate”, ne mai spune Anca.

Cofetăria cu dulciuri sănătoase

RawCoco este locul unde mănânci dulciuri fără să te simți vinovat. Aici găsim dulciurile… sănătoase. „RawCoco este prima cofetărie-ceainărie raw vegană din România și am fondat-o din convingere și din dorinţa de a produce o schimbare. În primul rând, pentru că mi-am dorit să reabilitez ideea de dulce.



Conştientul nostru nu înţelege că nu are voie sau nu este sănătos. Dulcele, la ora actuală, a devenit o corvoadă pentru psihicul nostru și nişte kilograme în plus pentru corpul nostru. Pentru că, invariabil, asociem dulcele cu ceva interzis”, ne-a explicat Anca Alungulesei.

De ce să mâncăm nefiert

„Beneficiile consumului de hrană crudă sunt foarte multe. Însă, n-aş vrea să includ slăbitul la multitudinea de beneficii, deoarece le-ar minimaliza pe cele cu adevărat importan-te pentru corpul și mintea noastră. Pierderea în greutate este doar un efect colateral binevenit al consumului de hrană crudă.



Cel mai important beneficiu, din punctul meu de vedere, este faptul că nivelul de energie al organismului crește în mod natural”, explică specialistul în nutriție raw vegan.

Alimentația raw vegană este mult mai complexă, deoarece include atât fructe, legume, cât și superalimente (cacao, lucuma, aswaganda, alge marine).

Cât de greu este să trecem la un asemenea mod de viață


„Acum, ingredientele sunt destul de uşor de găsit, deoarece din ce în ce mai multe persoane consumă într-un procent mare hrană crudă. Deci, dacă a apărut cererea pe piaţă, au apărut și furnizorii.



În principiu, pentru a putea găti raw vegan avem nevoie de câteva aparate, fără de care nu se poate, și de rețete «gus-toase». De exemplu, un blender cu putere mare și un storcător.”



Rețetă sarmale raw vegan

Ingrediente: l hrișcă - 1 castron l nucă - 1/2 castron l morcov - 1/4 castron l ceapă - 1 bucată l pătrunjel verde - 1/2 legătură l varză murată - 10 frunze l 6 roșii l nucșoară măcinată - 1 linguriță l cimbru uscat măcinat - 1/2 linguriță l ulei extravirgin de măsline - 2 linguri l piper măcinat l sare de Himalaya

Umplutura: Hrișca și nuca se hidratează 8 ore. Ceapa, pătrunjelul, morcovul și nuca mărunțite, împreună cu condimentele, se amestecă în robot. Se pune compoziția în foaia de varză și se rulează.

Sos roșii: Se amestecă în robot roșiile, nervurile de la varză, pe care le tocăm mărunt, și uleiul, făcând un sos mai gros.

Sugestie servire: Se pun sarmalele într-un castron și se toarnă sosul de roșii.






Citeşte mai multe despre:   dieta raw vegan,   raw vegan,   dieta,   retete,   alimente

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1

Ultimele episoade din serialul Sacrificiul: Alegerea vor fi difuzate în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1
Galerie Foto Începând din 5 noiembrie, poveştile emoţionante inspirate din viaţa reală continuă în cel mai nou capitol Sacrificiul: Alegerea, în fiecare joi, de la 22:00, la Antena 1. Dezvăluirile uluitoare, momentele...

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte

Ce să iei cu tine în bagaj pentru un weekend la munte
Dacă anotimpul tău favorit e iarna, cu siguranță la munte te simți în mediul tău natural. Fie că îți place să schiezi, să mergi în drumeții sau pur și simplu alegi această destinație ca să te relaxezi, ...

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani

Chef Nicolai Tand se alătură matinalului de la Antena 1, Neatza cu Răzvan şi Dani
Galerie Foto Dimineţile încep să aibă iz maramureşean la Neatza cu Răzvan şi Dani. Matinalii le-au făcut ieri o surpriză telespectatorilor şi au anunţat cea mai nouă colaborare a emisiunii cu unul dintre cei mai...

Produsele Clearspring acum si in Romania

Produsele Clearspring acum si in Romania
Clearspring este un brand creat de o afacere de familie angajată de peste 25 de ani în promovarea alimentelor fine organice şi a specialităţilor japoneze tradiţionale. Gama lor de produse este premiată şi...

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc

magnetella.ro - magazin dedicat frumosului românesc
Galerie Foto Magnetella este un proiect inedit ce a luat naștere din dragoste pentru frumosul românesc.  Își  propune să redescopere și să  readucă în atenție tradițiile, obiceiurile şi stilul de viață au...

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi

De ce sa alegi fungicide de la Esenzi
Culturile agricole, indiferent de dimensiunea suprafetei de teren pe care sunt cultivate, trebuie ingrijite corespunzator inca din momentul semanarii si / sau plantarii, astfel incat acestea sa creasca viguros si sa fie...

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !

Cum sa alegi bratari semipretioase zodii pentru a te simti energizat si implinit !
Pietrele semipretioase au atat de multe proprietati misterioase! Conform cristaloterapiei, fiecare dintre ele este capabila sa transmita purtatorului energie pozitiva. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cele potrivite...

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor

Sticla, hârtia și plasticul - cum poți scăpa de ele și primi bani în schimbul lor
Indiferent că vrei să ai parte de o sursă de venit alternativă sau doar să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este răspunsul la orice întrebare. Așa se face că numeroase centre de...

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro

6 motive pentru care adori experienta de cumparare a rochitelor de pe Paulina.ro
Daca vrei sa cumperi o rochita deosebita pentru mica ta printesa, atunci poti sa apelezi la Paulina. Aici se pune accentul pe calitate in intreg procesul de comanda, livrare si in constructia rochitelor. Experienta de cu...

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9.3...

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare

Toamna în Delta Dunării, la pescuit și relaxare
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice cele mai căutate din țara noastră, în acest an, a fost Delta Dunării. Distanțele mari între pensiuni și separarea micilor localități pescărești prin mari întinderi de ape...

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici

Călătorie pe urmele florei din Munții Hercinici
Galerie Foto O excursie în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, este bine-venită în această perioadă. În această parte mai puțin cunoscută a României, vizitatorii descoperă multe posibilități de a se întâlni cu...

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9

Medicul Alin Georgescu merge în finala iUmor, sezonul 9
Galerie Foto Bănățean mândru, Alin Georgescu a fost exact ce recomandă medicul în cea de-a șaptea ediție iUmor, sezonul 9, difuzată seara trecută la Antena 1!...

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite. Începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute

Adriana Trandafir vine în platoul Chefi la cuțite.  Începe ultima săptămână  a degustărilor pe nevăzute
Galerie Foto Luni seara începe ultima săptămână a degustărilor pe nevăzute. Chefii mai au foarte puțin până își vor face echipele cu care pornesc în lupta pentru marele premiu din sezonul 8. Cele trei amulete rămase...

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...
Serviciul de email marketing furnizat de