
Aceste fursecuri se află mai ales pe mesele festive, au un gust boga și un aspect amuzant.
Rețetă de piersici umplute cu cremă
Ingrediente
Aluat (cojile de piersici):
- 500 g făină albă
- 2 ouă
- 120 ml lapte
- 100 g unt
- 120 g zahăr
- 1 plic de praf de copt (10 g)
- 1 lingură esență de vanilie
- un praf de sare
Crema de cacao:
- 40 g cacao
- 150 g zahăr
- 150 ml apă
- 100 g miez de nucă măcinat
- 100 g unt
- 2-3 picături esență de rom
- 250 g miez rezultat din cojile scobite
Sirop de colorat:
- 100 g zahăr
- 100 ml apă
- colorant alimentar (roșu, galben, verde)
- zahăr tos pentru decor
Mod de preparare
Mixeazăuntul rece tăiat cuburi și zahărul, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, esența de vanilie și sarea, apoi încorporează laptele. Adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, frământând cu mâna până obții un aluat omogen, ușor maleabil.
Din aluat formează biluțe de mărimea unor piersici mici și așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 20 de minute, până devin aurii. Nu te îngrijora dacă se crăpă puțin, este un semn că sunt fragede.
După ce s-au răcit, fiecare bilă de aluat trebuie scobită cu un cuțit mic, păstrând intactă coaja. Miezul rezultat se mărunțește bine, preferabil cu ajutorul unui robot de bucătărie, până capătă o textură asemănătoare pesmetului.

Într-o crăticioar, fierbe apa cu zahărul și jumătate din cantitatea de cacao până obții un sirop dens. Lasă-l la răcit.
Separat bate untul moale cu un praf de sare până devine spumos, apoi adaugă restul de cacao, esența de rom, miezul măcinat de nucă și pesmetul obținut din cojile scobite. Încorporează treptat siropul răcit și amestecă bine cu o spatulă, până obții o cremă consistentă, omogenă și aromată.
Umple jumătățile de coji cu cremă, apăsând ușor pentru a se fixa bine. Alătură câte două jumătăți pentru a forma o piersică. Odată asamblate, deserturile se țin la rece pentru 1-2 ore, timp în care crema se întărește și aromele se întrepătrund.
Prepară siropul pentru colorare: fierbe apa cu zahărul, apoi împarte lichidul în boluri separate, adăugând în fiecare câte un colorant alimentar diferit. Poți adăuga și câteva felii subțiri de lămâie sau portocală în sirop.
După ce s-au răcit și întărit, scufundă fiecare piersică pe jumătate în siropul roșu, cealaltă jumătate în cel galben sau verde, apoi tăvălește-le prin zahăr tos. La final, așază-le într-o tavă, acoperă cu folie alimentară și lasă-le la rece câteva ore, potrivit dcnews.ro.