GARGANTUA SI PANTAGRUEL
Caldura sufocanta. Cosuri pline cu banane, nuci de cocos, fructe proaspete⦠O atmosfera ce te imbie la somn si la visare. Dar, cand in jurul tau roieste o multime de oameni - femei imbracate in rochii lungi, haine colorate si multa agitatie - nici gand sa poti inchide un ochi. Si poate ca ai mai reusi sa treci peste agitatie si peste galagie, dar mirosurile si aromele ce vin din bucatarie nu te pot lasa indiferentâ¦
Imaginati-va pentru o clipa ca sunteti in Kenya. Tocmai v-am descris, ce-i drept, foarte putin, o parte din atmosfera de aici. Despre bucataria kenyana? Aflam imediat mai multe. Pentru vizitatorul venit de departe, spatiul kenyan are intotdeauna ceva mistic. De la viata de zi cu zi si pana la mancare, totul pare invelit intr-o aura de mister pe care, involuntar, simti nevoia sa il descoperi si sa-l aprofundezi.
Desi de multe ori agitata, viata kenyenilor te va fascina intotdeauna
|
Citește pe Antena3.ro
PUI CU LAPTE DE COCOS |
Ingrediente: un pui, doua lingurite cu praf de ghimbir, doua capatani de usturoi, doi ardei iuti, o ceapa, ulei, o lingurita curry, 150 g unt, o lingurita coriandru, 5 cescute cu lapte de cocos, o ceasca crema de cocos, unt.
Preparare: Se spala puiul si se portioneaza. Separat, se prepara un amestec din usturoiul pisat, praful de ghimbir, ardeiul iute si curry, incercand sa le omogenizati cat mai bine. Intr-o tigaie caliti ceapa in putin ulei, iar apoi adaugati piureul de condimente si amestecati bine. Puiul taiat bucati se pune la calit in unt, iar cand s-a rumenit, se adauga peste el amestecul de ceapa si condimente. Se pun coriandrul si laptele de cocos si se lasa pana este gata puiul. Adaugati apoi crema de cocos si luati puiul de pe foc. Lasati-l sa se patrunda cateva minute, iar apoi serviti-l cu garnitura de orez.
|