● Mod de preparare:
1 Dovleacul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se fierbe în puţină apă. Se scoate cu o spumieră, se pasează şi se pune într-un bol.
2 Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească. Laptele se fierbe cu sarea, se adaugă zahărul tos şi amidonul dizolvat cu puţină apă rece.
3 Se fierbe două minute, se adaugă piureul de dovleac şi ciocolata topită, se amestecă şi se ia de pe foc. Când s-a răcit amestecul se adaugă gălbenuşurile şi scorţişoara şi se mixează.
4 Se adaugă albuşurile mixate separat cu două pliculeţe zahăr vanilinat, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă în forme de sufleu unse cu unt şi presărate cu pesmet.
5 Se coc la foc mediu spre iute 20-25 de minute şi se servesc imediat.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salată de pere.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro