x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sufleu cu dovleac şi castane

Sufleu cu dovleac şi castane

04 Noi 2010   •   00:00
Sufleu cu dovleac şi castane
6002-135889-untitled1.jpg● Ingrediente: 100 ml lapte dulce, 60 g zahăr tos, 2 g sare, 400 g dovleac de plăcintă, 6 ouă, 300 g piure de castane, albuşuri, 100 g ciocolată neagră, 50 g amidon alimentar, 20 g unt, 4 g scorţişoară, zahăr vanilinat, 50 g pesmet, sos de vanilie, pere.

● Mod de preparare:
1 Dovleacul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se fierbe în puţină apă. Se scoate cu o spumieră, se pasează şi se pune într-un bol.

2 Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească. Laptele se fierbe cu sarea, se adaugă zahărul tos şi amidonul dizolvat cu puţină apă rece.

3 Se fierbe două minute, se adaugă piureul de dovleac şi ciocolata topită, se amestecă şi se ia de pe foc. Când s-a răcit ames­tecul se adaugă gălbenu­şurile şi  scorţişoara şi se mixează.

4 Se adaugă albuşurile mixate separat cu două pliculeţe zahăr vanilinat, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă în forme de sufleu unse cu unt şi presărate cu pesmet.

5 Se coc la foc mediu spre iute 20-25 de minute şi se servesc imediat.

● Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salată de pere.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci