x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă de legume cu orez

Supă de legume cu orez

13 Ian 2011   •   14:19
Supă de legume cu orez
146331-bucate13-20-page-2-image-0003.jpgIngrediente: doi morcovi, două cepe albe, un fir de praz, 250 g mazăre, 4 cartofi,
50 g orez, 100 ml ulei, un ardei iute, doi ardei capia, o ţelină mică, doi căţei de usturoi, 5 g ghimbir, o frunză de dafin, salvie, pătrunjel, iaurt, sare, piper.

Mod de preparare:
1 Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii sau cubuleţe.

2 Cepele şi prazul se curăţă, se spa­lă şi se taie rondele. Ardeii ca­pia şi ardeiul iute se curăţă de se­minţe, se spală şi se taie cubuleţe.

3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se ada­ugă ceapa, prazul şi ardeii capia.

4 Se călesc până se înmoaie, apoi se toarnă într-o oală în care fierb trei litri de apă. Se lasă pe foc până ce sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, mazărea şi ghimbirul.

5 Se adaugă orezul, frunza de dafin, sare şi piper după gust şi se continuă fierberea.

6 Când orezul şi legumele sunt fierte se ia oala de pe foc, se verifică de gust, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute.

Sfat: Se serveşte caldă, presărată cu salvie sau pătrunjel proapsăt tocate sau cu iaurt.
Băutura:

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume