50 g orez, 100 ml ulei, un ardei iute, doi ardei capia, o ţelină mică, doi căţei de usturoi, 5 g ghimbir, o frunză de dafin, salvie, pătrunjel, iaurt, sare, piper.
Mod de preparare:
1 Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii sau cubuleţe.
2 Cepele şi prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ceapa, prazul şi ardeii capia.
4 Se călesc până se înmoaie, apoi se toarnă într-o oală în care fierb trei litri de apă. Se lasă pe foc până ce sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, mazărea şi ghimbirul.
5 Se adaugă orezul, frunza de dafin, sare şi piper după gust şi se continuă fierberea.
6 Când orezul şi legumele sunt fierte se ia oala de pe foc, se verifică de gust, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute.
Sfat: Se serveşte caldă, presărată cu salvie sau pătrunjel proapsăt tocate sau cu iaurt.
Băutura: –
Citește pe Antena3.ro