x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tagliatelle cu sfeclă roşie

Tagliatelle cu sfeclă roşie

04 Noi 2010   •   00:00
Tagliatelle cu sfeclă roşie
6002-135882-untitled1.jpg● Ingrediente: 400 g tagliatelle cu spanac, 400 g dovleac pentru plăcintă, 30 g seminţe de susan, două sfecle roşii, 200 ml ulei de măsline, o lingură cu busuioc tocat, 3 g scorţişoară, 3 g chimen, sare, piper, smântână, brânză cu mucegai.

● Mod de preparare:
1
Dovleacul se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se fierbe puţină apă cu sare, se pune dovleacul şi se lasă cinci minute.

2 Se scoate cu o spumieră şi se pune într-un bol, se presară sare, piper, chimenul pisat şi scorţişoara măcinată.

3 Se amestecă să nu se sfă­râme şi se prăjeşte în 100 ml ulei de măsline până se formează o crustă. Se scot într-un bol şi se păstrează la cald. Sfeclele se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Se călesc trei minute în ulei încins apo,i se scot pe un platou.

4 Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se amestecă bine cu puţin ulei, sare, piper şi semin­ţele de susan crude sau prăjite.

5 Se pun în farfurii, se aşază deasupra dovleacul prăjit şi alături sfecla. Se presară busuioc tocat şi se servesc imediat.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din smântână şi brânză cu mucegai.
● Băutura: Alligote

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume