O excursie de suflet prin Dobrogea minunilor si a placintelor
Din sumar: Reteta de suflet / Reteta de vedeta - Adrian Ordean / Dobrogea cu placinte / O romanca la Terracina / Bucatarie de miss, la Linz / Stalpul pamantului / Minunile din Dobrogea / Bucate manastiresti / Carte la nisip / Scoici si perle / Aluaturi dobrogene / Caiet de retete /
LA PLACINTE, INAINTE!
editorial de SIMONA LAZAR
E ste marca inregistrata - probabil singurul produs alimentar dobrogean inregistrat si patentat pana acum. Obisnuita cu gustul celor cumparate de prin galantarele patiseriilor (din Bucuresti ori de pe Litoral), n-as fi stiut poate niciodata sa apreciez placinta dobrogeana cum se cuvine, daca n-as fi gustat vara asta placinte facute in casa, dupa reguli si secrete numai de gospodinele Mangaliei stiute. Despre Concursul "Placinta dobrogeana" si despre oamenii intalniti la Callatis, despre bucataria cartilor si cartile de bucate, despre minunile Sfantului Apostol Andrei si izvoarele tamaduitoare, despre bucatele apetisante de la Manastirea Dervent si despre ce mai gatesc romanii plecati in lumea larga - iata doar cateva subiecte cu care va imbie Jurnalul de Bucatarie in editia de fata. Daca nu va plac razboaiele - cele pe fata ori cele ascunse - , daca va sunt prietene voia buna si buna intelegere, daca n-ati uitat (sau tocmai ati aflat) ca romanul s-a nascut⦠gurmand, va spun dar: "La placinte, inainte!".Citește pe Antena3.ro