x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă cu rubarbă și soc

Tartă cu rubarbă și soc

de Andreea Tiron    |    15 Iun 2023   •   09:00
Tartă cu rubarbă și soc
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Rubarba este o plantă foarte apreciată în gastronomia britanică și germană, dar care este folosită în preparate culinare și în țara noastră.

Potrivit cumvaplace.ro, are un gust acrișor, destul de greu de comparat. Trebuie încercată! Așa că vă lăsăm rețeta de tartă cu rubarbă și soc, poate o veți pregăti.

INGREDIENTE

  • Pentru crustă
  • 300 g făină

  • 250 g unt rece, tăiat cubulețe

  • 6-8 linguri de apă rece

  • Pentru umplutură
  • 1 kg de rubarbă, curățată de coaja roșiatică (folosiți peelerul de legume)

  • 2 flori de soc

  • 200 g zahăr

  • 2 linguri de zeamă de lămâie

  • 2 linguri de amidon

  • Coaja de la o lămâie

  • Esență de vanilie

  • Sare

  • În plus
  • 1 ou

  • 1 lingură de lapte

  • Zahăr tos

CUM SĂ FACEȚI

  • Pentru aluat, amestecați ingredientele uscate, adăugați untul tăiat cubulețe.
  • Folosind degetele sau un cuțit ori o furculiță, încorporați untul până când aluatul devine nisipos.
  • Adăugați apă, câte o lingură, și amestecați ușor până când aluatul se leagă. Atenție, nu trebuie frământat! Împărțiți aluatul în două bucăți, împachetați-le în folii alimentare și dați la rece pentru o oră.
  • Pentru umplutură, puneți într-un castron rubarba tăiată cubulețe, zahărul, amidonul, zeama și coaja de lămâie, vanilia, sarea și florile de soc bine spălate. Acoperiți și lăsați la temperatura camerei timp de 60 de minute.
  • Întindeți prima foaie de aluat și așezați-o în tava de copt (diametrul de 24 cm). Îndepărtați surplusul și înțepați aluatul cu furculița.
  • Turnați umplutura de rubarbă (din care scoateți florile de soc), nivelați ușor și puneți deasupra al doilea aluat întins și tăiat în fâșii potrivit de late. Dați tarta la congelator pentru 15 minute.
  • Ungeți cu amestecul de ou și lapte și presărați puțin zahăr tos. Coaceți 15 minute la 220 de grade, apoi reduceți focul la 175 de grade și continuați să coaceți pentru încă 45-50 de minute, până când aluatul devine auriu.
×
Subiecte în articol: Tartă cu rubarbă și soc reteta