Potrivit cumvaplace.ro, e grozavă cu ardei/gogoșari copți. Dar și cu salată de frunze verzi. Sau cu murătuuuuuri. Așa-i că v-am făcut poftă?
INGREDIENTE
-
1 kg cartofi
-
1 carnat afumat
-
1 linguriță de pastă de ardei iute (opțional)
-
1 ardei gras roșu
-
2 caței de usturoi
-
1 ceapă
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
Cimbru proaspăt
-
1 frunză de dafin
-
1⁄2 linguriță de chimen
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
Mix de verdeață (pătrunjel și mărar verde)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins. Puneți pasta de ardei iute (dacă nu vă place gustul picant, puneți pune pastă de ardei dulce), feliile de cârnat și semințele de chimen.
- Puneți și ardeiul gras tăiat cubulețe, apoi cartofii tăiați în cuburi potrivite, turnați deasupra un pahar cu apă, cât să-i acopere, sare, piper, frunza de dafin și cimbru (proaspăt sau uscat), după gust.
- Lăsați să fiarbă, 25 de minute, acoperit. Dacă sosul scade prea mult, completați în timpul fierberii cu puțină apă.
- După ce puneți tocana de cartofi cu cârnați în farfurii, presărați deasupra ceva verdeață proaspătă. O bunătate!