x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Debut în forță pentru noul sezon „Chefi la cuțite”

Debut în forță pentru noul sezon „Chefi la cuțite”

07 Sep 2016   •   16:00
Debut în forță pentru noul sezon „Chefi la cuțite”

Luni și marți telespectatorii Antena 1 au avut parte de o porție savuroasă de „Chefi la cuțite”. Show-ul care îi aduce în luptă direct pe chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu a debutat cu multe momente memorabile, umor presărat cu ironii între chefi, strategii noi, concurenți buni, farfurii care mai de care mai interesante și provocări culinare pentru cei trei jurați. Primele două ediții ale sezonului al doilea, difuzate pe 5 și 6 septembrie, au înregistrat audiențe cu mult peste cele obținute în primul sezon al emisiunii, „Chefi la cuțite” având în această toamnă o creștere de 28% la nivelul cotei de piață (comparativ cu primele două ediții din sezonul trecut).

Așa se face că ediția din 5 septembrie a înregistrat o creștere de 17 procente a cotei de piață față de prima ediție a primului sezon. Ediția din 6 septembrie a avut o creștere de 40 % față de a doua ediție din sezonul 1, o creștere de 28 % față de media primului sezon și este totodată ediția cu cea mai bună cotă de piață din istoria emisiunii „Chefi la cuțite”. În minutul de aur al ediției din 6 septembrie, atins la 21.40, „Chefi la cuțite” obținea un vârf de audiență de 12,1 puncte de rating și 31,7 % cota de piață, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Totodată, la nivel național, primele două ediții ale sezonului 2 au fost urmărite în medie cel puțin un minut de peste 3,5 milioane de români.

Primele două ediții din noul sezon „Chefi la cuțite” au adus povești culinare cu parfumuri delicioase, farfurii îmbietoare, dar și multe personaje colorate, ale căror glume au adus hohote de râs în rândul juraților, și bucătari talentați, pentru care cei trei au început deja să se lupte. Sebastian Pop a venit în fața lor cu o farfurie inspirată de viață. „Când aveam 14 ani”, le-a spus el, „mama a murit, iar familia mi s-a destrămat. Atunci am început să gătesc. A pregătit pentru chefi o rețetă proprie, cu mușchiuleț de porc, care i-a adus două cuțite și intrarea în etapa următoare. De la infractor, la bucătar cu experiență, Ștefan Popescu i-a impresionat pe chefi cu o poveste de viață desprinsă parcă din filme. Are 26 de ani și a venit în show ca să-și demonstreze talentul de bucătar. „Când pun jacheta mă transform total. Vreau să demonstrez că se poate și vreau să devin cel mai bun bucătar din România,” a spus el.

„Când eram mic mai furam spanac și tot felul, apoi am început să excelez. Apoi am ajuns unde nu trebuie, adică la închisoare. Din gașca veche sunt singurul care a reușit să se reabiliteze. Am ajuns în Anglia, am muncit, am strâns bănuți și am căutat de muncă în bucătărie.” Și i-a convins pe chefi că, deși nu excelează în bucătărie, atunci cu siguranță merită șansa să intre în concurs și să învețe meserie. Mai ales că a demonstrat că are umor, dar și curaj, atunci când l-a întrebat pe chef Dumitrescu dacă își face părul cu placa. Caucă Ionuț Lucian i-a cucerit pe cei trei chefi cu o caracatiță despre care Florin Dumitrescu a spus că este una dintre cele mai bune pe care le-a gustat vreodată. Are 28 de ani și iubește arta, este de profesie programator, dar lucrează pentru un restaurant de renume din Valencia. A renunțat la o croazieră importantă și a plecat în Spania pentru a-și reîntâlni marea iubire. După nouă ani împreună, cei doi sunt la fel de fericiți. Preparatul i-a intrigat pe chefi și, după multe emoții, concurentul a primit trei cuțite și multe felicitări! La rândul ei, Valentina Rausche i-a emoționat pe chefi cu povestea ei, dar i-a și convins cu preparatul gătit că merită să intre în concurs. Este bucătăr de vreo 15 ani, vine din Tulcea și a decis să facă o știucă umplută. „Pasiunea pentru bucătărie o am de mică. În bucătărie am uitat de lipsuri și de probleme. Am fost săraci, locuiam toți opt într-o casă mică de chirpici, eu, părinții și cei cinci frați. Ne-a dat la școală pe toți”, a povestit aceasta cu lacrimi în ochi. „Norocul meu a fost că l-am întâlnit pe soțul meu. M-am angajat la un restaurant din Tulcea și, timp de 15 ani am învățat meserie”, a mai spus ea.

Cele două ediții nu au fost lipsite de apariții amuzante, de la o tânără care a povestit că a fost botezată în mașina de spălat, la o alta care le-a gătit chefilor mâncare studențească, adică ouă cu cartofi prăjiți, dar și mai multe domnișoare care i-au făcut pe chefii Bontea și Dumitrescu să nu priceapă de ce colegul Scărlătescu are atâta lipici la femei.

Sursa: Kantar Media

Copyright ARMA DATA SRL

Target 18-49 Urban și Național

×