x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Bretelele – un accesoriu preţios şi mereu la modă

Bretelele – un accesoriu preţios şi mereu la modă

de Cosmina Stoicescu    |    11 Sep 2012   •   12:15
Bretelele – un accesoriu preţios şi mereu la modă

Larry King a creat din bretelele Albert Thurston, intrebarile incomode si invitatii cu greutate, o “marca inregistrata'. Inventia bretelelor ii este insa atribuita lui Albert Thurston, cel care, in 1822, in atelierul sau din Panton Street, fabrica si vindea primele modele de bretele. Treizeci de ani mai tarziu, in 1851, cand natiunea britanica celebra era victoriana prin faimoasa expozitie din Hyde Park, Albert Thurston era distins cu mentiunea de onoare pentru standardele calitative impresionante atinse de produsele sale. Astfel, in urmatoarele doua secole el a devenit furnizorul de elita al celor mai eleganti barbati din lume: fie ei regi, printi, presedinti, mari oameni de afaceri sau stele de cinema. De exemplu, in 1939, imediat dupa ibzucnirea razboiului, actorul Sir Ralph Richard a mers intr-o fuga la croitorul sau, de unde si-a achizitionat o duzina de bretele, in caz ca ar putea ramane fara acest obiect pretios.

Dupa ce Frank Sinatra sau Fred Astair le-au ridicat la rangul de “vedete', bretelele au ramas un reper al stilului la Hollywood.

Michael Douglas a interpretat rolul sarmantului broker Gordon Gekko, in filmul “Wall Street' intr-o tinuta adecvata unui business-man, din care bretele nu puteau sa lipseasca. Daniel Craig a purtat bretele albe peste o camasa de aceeasi culoare, la un smoking negru, in filmul “Casino Royal' si a oferit o adevarata lectie de eleganta spectatorilor. Stilistii filmului "Operatiunea Valkyrie" au adaptat bretelele costumului de militar german pe care colonelul Claus von Stuffenberg, interpretat de Tom Cruise l-a purtat pe tot parcursul filmului.

In ultimii ani, accesoriile masculine si-au croit loc si in garderoba feminina. Astfel, nu e de mirare ca vedete precum Olivia Wilde, Victoria Beckham sau Tyra Banks au devenit fidele bretelelor.

Si in Romania, bretelele au devenit cunoscute prin intermediul stilistului Adina Buzatu. Ele fac parte acum si din garderoba unor vedete autohtone, precum: Aurelian Temisan, Ciprian Rogojan de la Sistem, Marius Moga, Mihai Gainusa sau Dan Negru.

×