x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cătălin Botezatu, SHOW EXCENTRIC la festivalul de modă de la New York (GALERIE FOTO)

Cătălin Botezatu, SHOW EXCENTRIC la festivalul de modă de la New York (GALERIE FOTO)

de CS    |    18 Feb 2013   •   09:47
Cătălin Botezatu, SHOW EXCENTRIC la festivalul de modă de la New York (GALERIE FOTO)
Sursa foto: ADPM

Cătălin Botezatu a participat, pentru a noua oară, la renumitul festival de modă New York Couture Fashion Week. În vederea prezentării noii sale colecţii, “Birds”, designerul român a pus în scenă, vineri seară, un show de excepţie, în faţa celor peste 3000 de invitaţi prezenţi în Grand Ballroom din incinta New Yorker Hotel.

Tema noii linii vestimentare a fost gândită ca o continuare a show-ului precedent, Domina, în cadrul căruia personajul principal feminin apărea în postura de dresor al trupului şi minţii bărbaţilor din viaţa ei, prezentaţi pe podium încătuşaţi sau prizonieri în cuşti de metal.

De această dată, pentru colecţia “Birds”, Botezatu păstează tema coliviei, însă de această dată ca un refugiu de lux al femeii puternice, capabilă să îşi guverneze singură destinul şi să se retragă, după propriul plac, în intimitatea protejată de zăbrelele preţioase de argint.

În viziunea designerului, leitmotivul noului show de modă este femeia frumoasă, ciudată, spectaculoasă şi misterioasă, care apare şi dispare după propriul plac, jucându-se cu aşteptările şi confuzia celor din jur. Este ca o pasăre de noapte care adoră luxul, croazierele, petrecerile răsunătoare şi care pare învăluită într-un abur de dantelă şi pene sofisticate, are coafură excentrică şi un machiaj puternic, în spatele căruia se simte confortabil.

Piesele vestimentare ale noii colecţii urmează fidel linia trupului şi prezintă decoltee generoase şi trene suple care oferă înălţime siluetei. Pentru rochiile de seară din colecţia “Birds”, Cătălin Botezatu a folosit catifea, voal de mătase, broderie filigran, aplicaţii lucrate manual, dantelă franţuzească finisată mill pointe, pene şi blană natural.

Negrul este numitorul comun, iar suprapunerea de texturi ton pe ton emanând eleganţă. Încălţămintea a fost special creată pentru această prezentare şi include pantofi şi sandale accesorizate spectaculos cu pene. Mănuşile din piele sunt, la rândul lor personalizate cu puf şi pene.

Cătălin Botezatu a lucrat şi de această dată cu echipa de machiaj Mirela Vescan şi cea de hairstyle a lui Laurent Tourette, continuând astfel colaborarea de peste 12 ani pe care o are cu renumiţii artişti.

×