x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi produsele de îngrijire potrivite pentru tenul tău?

Cum alegi produsele de îngrijire potrivite pentru tenul tău?

11 Aug 2022   •   16:05
Cum alegi produsele de îngrijire potrivite pentru tenul tău?
Sursa foto: Shutterstock

Alegerea produselor pentru îngrijirea tenului trebuie făcută cu mare atenție și în funcție de unele criterii esențiale. În cele ce urmează, îți prezentăm unele dintre cele mai importante aspecte pe care este indicat să le ai în vedere atunci când achiziționezi produsele pentru rutina zilnică.

Cunoaște-ți tipul de tipul de ten

Unul dintre cele mai importante criterii de alegere a produselor de îngrijire este să îți cunoști tipul de ten și să selectezi produse cu formule special concepute pentru el. De exemplu, în gama de cosmetice CeraVe poți găsi creme hidratante, geluri spumante și de curățare ce se pliază pe tipul tău de ten și pe care le poți integra în rutina zilnică. Dacă nu știi ce tip de ten ai, discută cu un medic dermatolog.

Ține cont de vârsta pe care o ai

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea produce o cantitate mai redusă de colagen și alte substanțe naturale ce contribuie la aspectul neted și hidratat. Există produse pentru îngrijirea tenului care au formule adaptate vârstei, pentru a compensa pierderile care au loc în mod firesc.

Ia în considerare recomandările dermatologului

În cazul în care te confrunți cu probleme la nivelul tenului, precum iritații și roșeață, sau cu afecțiuni, de pildă, acneea sau dermatita, dermatologul este singurul în măsură să te ajute să alegi produsele de care ai nevoie. Cel mai probabil poți necesita tratamente dermato-cosmetice, iar specialistul ți le poate recomanda.

Verifică ingredientele 

În cazul în care știi că ai alergie la unul sau mai multe ingrediente, este deosebit de important să eviți produsul respectiv. Verifică etichetele și ambalajele, pentru a observa lista de ingrediente. Optează pentru cele cât mai naturale și care să fie lipsite de alcool, parfum, să fie non-comedogenice.

Acordă atenție nuanței tenului tău

Când te decizi să folosești produse cu pigment, alege unele în concordanță cu nuanța tenului tău. Indiferent că sunt pentru uniformizare sau de machiaj, este important să se potrivească, în caz contrar, diferența va fi ușor de observat și să nu te avantajeze. Dacă nu te poți decide asupra nuanțelor, cere sfatul unui farmacist.

Ia în considerare stilul de viață

Produsele de îngrijire a tenului pot fi alese și în funcție de stilul de viață. De exemplu, dacă te expui foarte mult pe plajă sau locuiești într-o zonă în care predomină prezența soarelui o perioadă îndelungată, se recomandă să folosești produse cu factor de protecție ridicat, de exemplu, cu SPF 50.

Citește review-uri

Cu toate că fiecare persoană are particularități specifice, nu strică să te informezi și în legătură cu experiențele altor persoane pe care le-au avut sau le au cu produsele dedicate tipului tău de ten. Acest lucru îți poate fi de folos în a obține mai multe informații despre brand, textură, rezistență, aplicare și alți factori care pot conta pentru tine atunci când intenționezi să cumperi produsele de îngrijire a tenului.

Urmărește tutoriale

În aceeași măsură ca review-urile, și tutorialele îți pot oferi o perspectivă. Vizionează clipurile mai multor persoane care aplică produsele dorite de tine, pentru a observa caracteristici legate de produse. 

Utilizează testere

Înainte de a achiziționa produsele respective, poți obține testere, adică mostre gratuite, ce îți pot oferi o experiență directă cu produsele. Există mai multe locuri în care le poți obține. Întreabă în farmacii, la standurile din malluri, la magazinele brandurilor dacă oferă testere și aplică-le pe o porțiune mică de ten, pentru a observa cum se comportă. 

 

În cazul în care nu ai o reacție alergică, le poți aplica pe toată fața și vei decide apoi dacă produsele respective ți se potrivesc sau nu, în funcție de cum te vor face să te simți.

 

Ține cont de recomandările noastre și alege produsele care corespund cel mai mult necesităților tenului tău. Pe lângă acestea, adoptă un stil de viață sănătos și hidratează-te corespunzător, indiferent de anotimp, ca să îți ajuți pielea să își mențină sănătatea și suplețea!

×