x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sfaturi de modă. Cum să-ți asortezi hainele pentru o apariție de senzație

Sfaturi de modă. Cum să-ți asortezi hainele pentru o apariție de senzație

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2024   •   22:45
Sfaturi de modă. Cum să-ți asortezi hainele pentru o apariție de senzație

Dacă nu ai timp sau nu îți place să-ți bați capul cu asortarea hainelor, te ajută să știi câteva combinații de culori cu care nu dai greș niciodată.

Metoda „color blocking” înseamnă asocierea a două piese vestimentare în culori vii. Este o soluție accesibilă și te scapă de stres. Poți face asocieri creative, punând împreună piesele, chiar dacă topul este portocaliu, iar pantalonii sunt roz.

Iată o listă de combinații de culori care pot fi asociate pentru o ținută extraordinară

1. Alege ținuta în funcție de evenimentul la care participi. Poți transmite astfel mesajul care dorești să ajungă la ceilalți participanți. 

Este bine să știi că purtarea de tonuri reci poate crea un sentiment de pace și liniște, în timp ce nuanțe calde îi pot energiza pe cei din jurul tău.

2. Roata culorilor te ajută să înțelegi cum să-ți asortezi hainele. 

Citiți și 4 zodii cărora le place să profite de persoanele din jurul lor

Elementul principal este cel care arată relația dintre culorile primare, secundare și terțiare, potrivit specialiștilor.

Culorile primare sunt roșu, albastru și galben.

Nuanțele secundare sunt combinația a două culori primare. Din roșu și albastru se formează violet, din roșu și galben rezultă portocaliu, iar din albastru și galben iese verde.

Culorile terțiare sunt un amestec de culori primare și secundare. De obicei, cele mai flatante combinații de culori sunt direct opuse unei alteia, de unde și termenul de culori complementare.

Verde și albastru
Lista de combinații de culori la haine începe prin asocierea dintre verde și albastru. Deși sunt două culori vibrante, aceasta este o asociere excelentă. Întrucât albastrul este una dintre culorile primare folosite pentru a rezulta verde, cele două tonuri închise merg foarte bine împreună. Poți purta o pereche de pantofi albi dacă vrei să adaugi ținutei și un ton mai deschis.

Roz și verde

Asocierea dintre verde și roz este o combinație clasică. Verdele oferă un ton de pământ care echilibreaz rozul cu accente florale. Poartă astfel un top roz cu pantaloni verzi. 

Citiți și 9 rase de câini cu cele mai ciudate obiceiuri

Portocaliu și albastru

Cele două culori alcătuiesc o pereche nautică. Alege o rochie bleumarin cu tocuri cu bare portocalii îndrăznețe.

Roșu și roz
Alege o rochie roșie sau roz ca parte principală a ținutei. Deoarece partea principală a ținutei este destul de îndrăzneață, accesoriile trebuie să  fie minimaliste și pantofii neutri. Adaugă o geantă într-o culoare versatilă, nude, potrivit catine.ro.

 

×
Subiecte în articol: moda haine asortat fashion