x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Pictură pe unghii

Pictură pe unghii

de Oana Georgescu    |    16 Mar 2008   •   00:00
Pictură pe unghii
Sursa foto: Ionuţ Ţică /

Pictura pe unghii a devenit rapid un trend nou, extra­vagant şi în acelaşi timp original da­to­rită multitudinii de desene care se pot face pe unghiile naturale sau artificiale.

Se spune că modul în care este făcută manichiura unei femei arată cât de mult se îngrijeşte şi se respectă pe ea însăşi, dar şi pe cei din jur.

Pictura pe unghii a devenit rapid un trend nou, extra­vagant şi în acelaşi timp original da­to­rită multitudinii de desene care se pot face pe unghiile naturale sau artificiale. De obicei, desenul sau pictura se păstrează maximum trei săptămâni. Modelul de pe unghie poate fi realizat manual, dar cele mai spectaculoase for­me se obţin fie cu ajutorul unui şablon, fie cu un aparat digital. Cele mai apreciate sunt formele geometrice şi contururile abstracte pe care se aplică cristale Swarovsky.

REVOLUŢIE.La concursul na­ţio­nal de “Nail Art” (pictură şi aplicaţii pe unghii, stiluri hi-tech) orga­ni­zat zilele trecute cu ocazia “Zi­lelor Frumuseţii – ESTETIKA & WELLNESS 2008” de la Sala Poli­va­lentă, concurenţii, majoritatea foar­te tineri, au dovedit o ima­gi­na­ţie debordantă, talent şi măiestrie de excepţie. În acest an se poartă un­ghiile lungi, ascuţite sau ovale. Cât despre culori, în tendinţe sunt ce­le închise. Maşina digitală multi­func­ţio­na­lă pentru pictură pe unghii anun­ţă o revoluţie în domeniu. De pildă, imprimanta digitală “Magic Nails” – cel mai sofisticat şi avan­sat model (computer, cameră video şi monitor high-resolution) a ajuns la generaţia a 6-a. Are încorporat un software special care re­cu­noaş­te şi scanează unghiile de la mâini sau picioare. “Maşinăria” este deja o afacere, recunoaşte poziţia şi mă­rimea unghiei, redimensionează mo­delul de pictat, iar pictura are o re­zoluţie de până la 4.800 dpi. Timpul şi eficienţa, un record: zece un­ghii în zece minute! În plus, ma­şina vorbeşte! Ea anunţă când în­cepe şi când se termină “ope­ra­ţiu­nea”.  Modul uşor de aplicare prin sim­pla ştampilare a unghiilor cu mo­delele dorite reprezintă însă cea mai simplă şi eficientă metodă pentru realizarea unei manichiuri unice.

Floricele, fluturaşi, frunzuliţe Desenele preferate sunt flo­ri­celele, fluturaşii, frunzuliţele şi alte modele inspirate din natură “fixate” cu un lac transparent. “Desenele” pot fi făcute atât pe unghia naturală, cât şi pe unghiile artificiale. Se întreţin relativ uşor, dar odată desenul deteriorat, el trebuie îndepărtat, pentru că unghia capătă un aspect neîngrijit. Dacă nu ne putem lăuda cu unghii “de vis”, mai bine alegem unghii false pe bază de răşini, din porţelan sau mai lucioase, din gel.

×
Subiecte în articol: unghii