x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Horoscopul IUDAIC. Află ce spun zodiile despre tine

Horoscopul IUDAIC. Află ce spun zodiile despre tine

de Marsilio Ficino    |    27 Iun 2014   •   23:12
Horoscopul IUDAIC. Află ce spun zodiile despre tine

Toate popoarele vechi au asociat religiile lor cu „cititul în stele” (manifestat sub o formă sau alta). Excepție nu au făcut nici iudeii, pentru care astrologia, numită în limba lor „hokmat-ha-nissayon” (ceea ce ar însemna „înțelepciunea de a prevedea viitorul”), are elemente de corespondență cu Vechiul Testament și cu alte texte sfinte.

Horoscopul Iudaic conține 12 zodii, fiecare dintre ele corespunzând unei luni din an. Însă nu e întâmplător ales acest număr. 12 sunt fiii lui Iacov, din care se trag cele 12 triburi ale Israelului, tot așa cum 12 sunt rădăcinile sufletești ale poporului evreu, 12 sunt literele alfabetului ebraic și tot 12 atributele sufletului. Calendarul iudaic are și el 12 luni

Calendarul ebraic este calendarul anual folosit în religia iudaică. Ca și calendarul chinezesc, este un calendar lunisolar, care se bazează atât pe un ciclu lunar cât și pe unul solar (care definește anii). Aceasta contrastează cu calendarul gregorian, care sa bazează doar pe ciclul solar, sau cu calendarul musulman, care este pur lunar. Lunile nu se suprapun exact semnelor zodiacale europene, fiecare lună poate fi considerată a zodiei predominante. Aceste luni nu coincid cu lunile europene, având evenimente importante pentru calendarul ebraic și cu durate fixe de 29-30 de zile stabilite astfel încât sărbătorile să fie adecvate zilelor în care vor cădea.

Pentru a face o analiză mai ușoară, vom conveni o suprapunere formală a zodiilor/lunilor din horoscopul/calendarul evreiesc peste cele din zodiacul european.

Citește continuarea AICI sau




Află ce spun cele 12 zodii ale horoscopului iudaic dând CLICK pe numele fiecărei zodii


Nissan (Berbec)

Iyar (Taur)

Sivan (Gemeni)

Tammuz (Rac)

Av (Leu)

Elul (Fecioară)

Tishrei (Balanță)

Cheshvan (Scorpion)

Kislev (Săgetător)

Tevet (Capricorn)

Shevat (Vărsător)

Adar (Pești
)

×
Subiecte în articol: felicia horoscop