x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Prezentatorul și comediantul Paul O'Grady a murit

Prezentatorul și comediantul Paul O'Grady a murit

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   08:35
Prezentatorul și comediantul Paul O'Grady a murit
Sursa foto: Hepta

Paul O'Grady, prezentator TV și comediant, a murit la vârsta de 67 de ani. Partenerul său a anunțat moartea "neașteptată, dar liniștită" a celui care a devenit celebru cu personajul său de travestit scoțian Lily Savage.

Paul O'Grady, îndrăgitul prezentator TV și comediant care a intrat pe scenă cu personajul său de travestit Lily Savage, a murit la vârsta de 67 de ani.

Partenerul său, Andre Portasio, a confirmat într-o declarație că O'Grady a murit "în mod neașteptat, dar liniștit" marți seara.

"Vă cerem, în aceste momente dificile, ca, în timp ce îi sărbătoriți viața, să ne respectați și intimitatea în timp ce ne confruntăm cu această pierdere", a declarat Portasio într-un comunicat, conform The Guardian.

"Va lipsi foarte mult celor dragi, prietenilor, familiei, animalelor și tuturor celor care s-au bucurat de umorul, inteligența și compasiunea sa. Știu că ar fi vrut ca eu să vă mulțumesc pentru toată dragostea pe care i-ați arătat-o de-a lungul anilor".

Cu câteva zile în urmă, O'Grady terminase de jucat rolul Miss Hannigan în musicalul Annie și urma să reia rolul în spectacolele din Marea Britanie și Irlanda în cursul acestui an.

Născut în Tranmere, Cheshire, în 1955, O'Grady s-a mutat la Londra la vârsta de 20 de ani și a lucrat ca asistent social pentru consiliul Camden. Până în 1978, și-a dezvoltat numărul de travesti Lily Savage în cluburile gay.

O'Grady a intrat în atenția publicului larg în 1991, când a fost nominalizat la premiul Perrier, cel mai prestigios premiu de comedie din Marea Britanie, și a început să apară la radio și la televiziune.

A prezentat talk-show-ul The Paul O'Grady Show, premiat cu Bafta, Blankety Blank, emisiunea de jocuri cu celebrități Paul O'Grady's Saturday Night Line Up și rebootul emisiunii Blind Date, preluând frâiele de la prezentatoarea de lungă durată a emisiunii și prietena sa apropiată Cilla Black, care a murit în 2015.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Paul O'Grady prezentator comediant murit