x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Asa-i legea - Carcotasii, in pericol

Asa-i legea - Carcotasii, in pericol

de Catalina Iancu    |    14 Noi 2006   •   00:00
Asa-i legea  - Carcotasii, in pericol

Nu numai muzica rock, piesele de teatru si unele carti sunt in pericol de-a fi cenzurate. Carcotasii, Harry Potter, Alina Mungiu, ba chiar Tom si Jerry ar putea cadea sub incidenta legii!

Legea Cultelor suna, vorba lui Petre Roman, ca dracu’. Parlamentul este pe cale sa voteze o lege care va limita grav doua drepturi fundamentale: libertatea de exprimare si libertatea de constiinta. Astfel, anumite concerte rock, filme, piese de teatru si carti ar putea fi interzise sau cenzurate. Inca un motiv pentru trupa Altar sa cante, la fel ca la concertul de protest sustinut in Piata Constitutiei: "Bine ai venit in Romania/ La noi s-a inventat prostia!".

ENERGIE INEPUIZABILA. In proiectul de Lege a Cultelor, a fost introdus urmatorul amendament: "In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase". Altfel spus, se vor duce naibii pentagramele, tatuajele, tricourile cu Ozzy, Marilyn Manson, Iron Maiden, pe motiv ca "defaimeaza anumite simboluri religioase". Pe toti dracii! Bine ca au concertat deja in Romania King Diamond si Tiamat, ca altfel naiba stie daca-i mai vedeam?! Si sa dea Domnul sa nu se voteze legea pana in decembrie, cand vine si Therion la Bucuresti!

In plus, o intreaga serie de expresii ar putea fi cenzurate! Probabil ca nu vom mai putea folosi sintagma "a avea pe dracu-n el". Va trebui sa spunem "are o energie inepuizabila". Sau in loc de "si-a bagat dracul coada" vom spune "situatia a capatat o evolutie neasteptata". Irina Margareta Nistor nu va mai traduce "Fuck you" cu "du-te dracului"! Daca va fi cenzurat "Harry Potter", pentru ca pe ala mic si blond il cheama "Draco Rea-Credinta", ar putea fi "puricate" si povestile lui Creanga, Ivan Turbinca fiind prima dintre ele! Pana si ketchup-ul e in pericol! Fiindca in reclama cu pricina apare un dracusor. Inclusiv Tom si Jerry vor putea intra sub incidenta legii. Caci sunt episoade in care le apare pe umeri copia fidela (cu cornite) si-i sfatuieste sa faca prostii!

DUCA-SE...!
Dar nu numai personajele mai sus mentionate ar putea fi interzise sau cenzurate: si Carcotasii sunt in pericol de a-si pierde coarnele si decorul emisiunii. Oricat de "ingerasi" ar fi cei care au propus spre votare legea, nu credem ca le-ar sta bine Carcotasilor cu aripioare, in loc de celebrele lor cornite. Daca legea va trece de Parlament, atunci vom avea parte doar de reclame in care branza are un gust dumnezeiesc si de rosiile care trec in viata de apoi c-un cerculet pe cap. Eventual, vom bea numai "Rai de Murfatlar" si ne vom uita la televizor numai pe RAI 1 si 2! Si o vom asculta numai pe Natalia Barbu cu "Aripi de inger". Doamne, apara si pazeste-ne! Atentie, acest proiect de lege incalca drepturile fundamentale la exprimare.

×
Subiecte în articol: antimonden