x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Bei ju la la", in ebraica

"Bei ju la la", in ebraica

de Dana Andronie    |    Catalina Iancu    |    20 Sep 2005   •   00:00
"Bei ju la la", in ebraica

Muzica lui Mihai Ogasanu si cea a lui Morandi vor rasuna la Cerbul de Aur. Primul a compus momentul de deschidere a festivalului, iar celalalt este "cantat" in ebraica de o concurenta din Israel.

La aceasta editie, organizatorii s-au gandit ca festivalul sa aiba nu numai o mascota cu nume pe masura (Cerbulache), ci si o emblema muzicala, ca sa nu se mai lege nimeni de coarnele Cerbului. In acest sens, a fost convocat compozitorul Mihai Ogasanu pentru a pune pe note deschiderea concursului international. Sapte minute dureaza "nebunia" artistica realizata de Ogasanu. Se vor face si figuri. De balet. Tot in deschidere.

Dupa ce se va ridica cortina, 18 concurenti straini si patru romani se vor bate pentru trofeu: Linas & Simona (Lituania), Alan Hrzica (Croatia), Pamela (Malta), Jyaleen (Elvetia), Aleksandra Pileva (Macedonia), Ovi Martin (Norvegia), Tino (SUA), Vanessa Quai (Republica Vanuatu), Giulia Nahmany (Israel), Olivia Lewis (Malta), Mastilo (Bulgaria), Wanted (Grecia), Surf Sisters (Canada), Linda (Italia), Lambe Alabakoski (Macedonia), Temo Sadjaia (Georgia), Nafsica (Grecia), Becky (Marea Britanie) si Andra, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Gina Pop.

LA RECICLARE! Reprezentanta Israelului l-a convins pe Marius Moga sa-i reorchestreze piesa trupei Morandi "Bei ju la la", pe care Giulia o va interpreta in limba ebraica. Hitul a ajuns si in Israel, unde de trei saptamani este difuzat zilnic la posturile locale de radio. Concurenta din Marea Britanie va aparea pe scena alaturi de Vlady Cnejevici, pentru a interpreta piesa "Doar tu". Becky are 17 ani si este nevoita sa-si continue liceul in Romania, la British School, tatal ei devenind om de afaceri pe plaiurile mioritice. Debutanta are mare incredere in talentul ei de are curajul sa participe la Cerb cu piesa "Ironic" a lui Alanis Morissette. La Sectiunea Videoclip, Becky a colaborat cu acelasi Vlady Cnejevici. Anul acesta, Cerbul a "aspirat" multi concurenti de la Eurovision 2004. Daca n-au facut multi purici la "Campionatul european al muzicii", si-au bagat piesele la Brasov. Nimic nu se pierde... Totul se recicleaza!

Desi organizatorii au batut toba ca O-Zone se reuneste la Brasov, pe site-ul festivalului "o-zonistii" lipsesc cu desavarsire.

ATENTIUNE! Cerbulache este caritabil! Printr-un contract incheiat cu Prefectura judetului Bacau, 2.500 de elevi ai claselor I-VII din comunele afectate de inundatii (Agas, Asau, Basanesti, Gura Vaii, Margineni, Sascut si Solont, Urechesti) si din orasul Comanesti vor primi la sfarsitul lunii septembrie rechizite, care vor fi cumparate din banii incasati din vanzarea biletelor la Festivalul "Cerbul de Aur".

ORDINEA IN CONCURS
In prima seara, 21 septembrie, la ora 20:00, vor intra in concurs reprezentantii din Macedonia, Lituania, Norvegia, Marea Britanie, Croatia, Grecia, Romania, Italia, Georgia, Malta. Joe Cocker este programat la ora 23:10. A doua seara apartine concurentilor din Bulgaria, SUA, Canada, Macedonia, Republica Vanuatu, Romania, Israel, Grecia, Malta, Elvetia. Zdob si Zdub, Millenium, Pavel Stratan, Anastasia Lazariuc vor incheia concertele moldovenilor de la Cerb. Iar Natalie Imbruglia este cireasa de pe tortul festivalului.
×
Subiecte în articol: antimonden