x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Beijing - Toalete de 4 stele

Beijing - Toalete de 4 stele

22 Sep 2005   •   00:00

In toiul pregatirilor pentru Jocurile Olimpice din 2008, China ia masuri drastice in privinta toaletelor publice, recunoscute pentru igiena precara.

Prezervative "Bill Clinton"


O firma chinezeasca lanseaza gama de prezervative marca "Clinton" si "Lewinsky". Purtatorul de cuvant a declarat ca exemplarele "prezidentiale" sunt mai bune decat cele cu numele amantei. De aceea pretul difera: 0,25 eurocenti o bucata din prima categorie si 1,16 eurocenti un "Lewinsky".


Tatuajele fac din porci vedete


Artistul belgian Wim Delvoye a organizat la Beijing o expozitie de arta numita "Art Farm", ale carei vedete sunt noua porci tatuati. Acestia au fost "desenati" numai cand se aflau sub efectul anesteziei. Porcii-vedete poarta acum, la vedere, insemne ale unor case de moda celebre.

Ancheta - Kate Moss prizeaza cocaina?


Kate Moss, celebrul fotomodel care a castigat doar anul trecut 1,9 milioane de euro, risca sa fie anchetata pentru consum de droguri, sustine presa britanica. Marul discordiei il reprezinta fotografiile recente in care Kate Moss e surprinsa prizand cocaina si care stau la baza rezilierii contractului dintre aceasta si compania suedeza Hennes & Mauritz pentru urmatoarea campanie publicitara. Comisarul delegat sa verifice veridicitatea informatiilor publicate intr-un ziar national nu a confirmat demararea anchetei. Declaratia oficiala pe care vedeta o sustine este ca nu s-a mai drogat de doi ani.

Accident - MacCartney a facut "buf" pe scena


Fostul membru al formatiei "The Beatles" Paul MacCartney, aflat in SUA pentru un concert in cadrul turneului sau international, era cat pe ce sa-si franga gatul in fata spectatorilor. In mijlocul scenei se afla o trapa, de unde urma sa "rasara", ca din senin, pianul. Pentru ca zona nu era marcata vizibil, starul a calcat drept acolo, ranindu-si usor la spate si brate. Jenat, MacCartney a solicitat ca in zilele urmatoare zona pacatoasa sa fie imprejmuita cu un gard.

Lux - Toalete chinezesti de 4 stele


In toiul pregatirilor pentru Jocurile Olimpice din 2008, China ia masuri drastice in privinta toaletelor publice, recunoscute pentru igiena precara. Ordinul lansat de autoritati prevede ca in nici o toaleta publica din capitala sa nu bazaie mai mult de doua muste, iar pe jos sa nu se lafaie mai mult de doua gunoaie. Astfel, pana la data de 6 septembrie au fost renovate cu succes peste 1.100 de toalete publice. Pentru a incuraja "concurenta", municipalitatea a stabilit si un sistem de evaluare asemanator hotelurilor, bazat pe "stele". Premiantele se-ncadreaza, momentan, la categoria 4 stele.

Descoperire - Cutremur pe Marte


Cercetarile asupra Planetei Rosii suscita in continuare interesul oamenilor de stiinta europeni si americani. Specialistii NASA au comunicat recent descoperirea unor modificari geologice si termice la suprafata planetei survenite in urma cu cativa ani si care sustin ipoteza unui posibil "cutremur pe Marte", relateaza AFP. Responsabilul stiintific al misiunii afirma ca noile descoperiri tind sa modifice modelele de estimare a varstei planetei si, totodata, dezvaluie o planeta mult mai activa si mai dimanica decat se banuia. NASA a lansat in august sonda MRO, care se va alatura celorlalte doua sonde americane si celei europene, aflate deja pe Marte.
×
Subiecte în articol: antimonden