x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cele mai ciudate testamente ale vedetelor

Cele mai ciudate testamente ale vedetelor

09 Apr 2017   •   17:54
Cele mai ciudate testamente ale vedetelor

Unele vedete şi-au dorit să şocheze chiar şi după moarte. Iată câteva care şi-au lăsat ave­rile nu familiei, ci animalelor de companie sau necunoscuţilor ori au condiţio­nat moștenirea de îndeplinirea unor cerinţe ciudate.

Alexander McQueen - 50.000 de lire pentru căţei

Unul dintre cei mai de succes designeri, Alexander McQueen, s-a sinucis în urmă cu 7 ani, la 9 zile după pierderea mamei sale. El a scris într-un bi­let de adio: “Aveți grijă de câinii mei. Îmi pare rău!” şi le-a lăsat prietenilor săi canini 50.000 de lire sterline. În plus, creatorul de modă a donat în jur de 400.000 de lire organizaţiilor care apără drepturile animalelor.

 

Leona Helmsley - 12 miliarde de dolari bichonului

Una dintre cele mai ciudate pretenții le-a avut Leona Helm­sley: milionara a lăsat o avere de 12 miliarde de dolari căţelului ei, un bichon maltez pe nume Trouble, şi a decis să-i scoată complet din testament pe doi dintre nepoţii săi, motivând că “ştiu ei de ce”. Alţi doi nepoţi au primit ceva bani, dar cu o singură condiţie: să meargă periodic la mormântul tatălui lor, unde erau nevoiţi să semneze o condică!

 

Heinrich Heine - soţiei, cu condiţia să se recăsătorească

Unul dintre cei mai de seamă po­eţi germani, Heinrich Heine, a murit în 1856 la Paris. El i-a lăsat întreaga moştenire soţiei sale, dar cu o condi­ţie: aceasta trebuia să se recăsătoreas­că. Motivul este de tot râsul: “În acest fel, va exista măcar o singură persoană care să regrete moartea mea”. Mathilde n-a luat în seamă ironia, s-a recăsătorit şi a mai trăit 27 de ani.

 

Farrah Fawcett - 100.000 $ unui fost iubit, nimic ultimului

Frumoasa actriță din serialul TV “Înge­rii lui Charlie”, Farrah Fawcett, a murit în 2009, pierzând lupta cu cancerul. Când s-a citit testamentul, toată lumea prezen­tă a rămas consternată: partenerul ei de viaţă mai bine de 20 de ani, acto­rul Ryan O’Neill, n-a văzut un cent. Farrah i-a lăsat averea fiului ei, dar nu l-a uitat nici pe un fost iubit, care a primit 100.000 de dolari!

 

Philip Seymour Hoffman - nimic copiilor

Câştigător al unui Oscar pentru rolul din “Capote”, Philip Seymour Hoffman a murit în 2014, în urma unei supradoze de droguri. Testamentul său a fost clar: fiii nu primesc nimic, pen­tru că nu doreşte ca aceştia să fie “copii de bani gata”. În schimb, a avut dorinţa ca unul dintre băieții săi să fie cres­cut în trei oraşe diferite: San Francisco, Chicago și New York. Toată averea a rămas în posesia parte­nerei sale de viaţă din ultimii 14 ani.

 

Mickey Rooney - toată familia, dezmoştenită

Mickey Rooney, actorul cu faţă de copil, a murit la vârsta de 93 de ani. A fost unul dintre cei mai prolifici artişti, atât pe scenă (88 de ani în box-office, 300 de filme), cât şi în viaţa personală (8 mariaje şi 8 copii). În 2014, la moartea sa, el mai avea în conturi doar 18.000 de dolari, de care n-a dorit, cu nici un chip, să benefi­cieze familia sa: şi-a dezmoştenit soția, mai tânără cu 19 ani, și copiii, lăsându-i toți banii unui fiu vitreg.

 

Janis Joplin - petrecere în cinstea morţii ei

Una dintre cele mai influen­te cântăreţe americane, rockeriţa Janis Joplin, a murit la vârsta de 27 de ani, din cauza unei supradoze. Artista care şi-a trăit viaţa la cote maxime, dar pe muchie de cuţit, a trecut în testament că-și do­rește ca moartea ei să fie petrecută cu muzică bună, nu cu jale şi bocete. Ea le-a lăsat prietenilor bani pentru me­gapetrecerea care s-a ţinut la 20 de zile după înmormântare.

 

Luis de Camara - “moştenitori” aleşi din cartea de telefoane

Un aristocrat portughez care a murit în urmă cu 20 de ani şi-a lăsat toate bu­nurile unor persoane alese în mod alea­toriu din cartea de telefoane, în prezenţa unui notar şi a doi martori. 70 de per­soane care nu l-au cunoscut vreodată pe portughez s-au ales peste noapte cu un apartament cu 12 camere în centrul Li­sabonei, o casă la Guimaraes, în nordul ţării, o maşină de lux, două motociclete şi câteva zeci de mii de escudo.

Marilyn Monroe - bunurile, lăsate profesorului de actorie

Marilyn a murit în 1962, lă­sând prin testament ca bunurile sale, chiar şi hainele, şi pantofii, să intre în posesia profesorului ei de actorie, care trebuia să le împartă familiei artistei şi prietenilor aces­teia. Numai că profesorul le-a depozitat, şi acolo au rămas timp de 36 de ani. La moartea acestuia, vădu­va lui a scos bunurile blondei la licitaţie, obţinând fabuloasa sumă de 13,4 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: testament